Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Uber Nedir? Uber Taksi ve Uber Fiyatları (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/178921-uber-nedir-uber-taksi-ve-uber-fiyatlari.html)

SrKn 16.03.2016 13:57

Uber Nedir? Uber Taksi ve Uber Fiyatları
 
Uber Nedir? Uber Taksi ve Uber Fiyatları

Uber, dünyanın birçok önde gelen şehrinde hizmet sunan bir özel şoförlü araç / taksi kiralama servisidir. Dünyada 300'ün üzerinde şehirde hizmet sunan Uber servisi şuan için Türkiye'de yalnızca İstanbul sınırları içerisinde hizmet veriyor. Uber kullanıcılara kolay bir şekilde ulaşım seçeneğini getirirken aynı zamanda hem pratikliği hem de konforu ön planda tutuyor. Tabii Uber'de lüksten tutun da işimi görsün yeter seçeneğine kadar her seçenek mevcut.
Uber'e mobil uygulaması veya web sürümü üzerinden ulaşıyorsunuz. Daha sonra Uber'i kullanmak için kendinize bir kullanıcı hesabı oluşturuyor ve mutlaka kredi kartı bilgilerinizle giriş yapıyorsunuz. Uber, elden nakit olayını kapsamıyor ve böylece paranızın tam karşılığının kredi kartından kuruşu kuruşuna alınmasını sağlıyor. Yani bu servis bir yerde bizleri bozuk yok durumundan ve zorunlu bahşiş bırakma sahnesinden de kurtarıyor diyebiliriz.
Daha çok mobil uygulaması üzerinden kullanılan Uber'de konumunuzu ve hangi kategorideki taşıma seçeneğini kullanmak istediğinizi belirliyorsunuz. Tüm bu seçenekleri belirledikten sonra özel aracınız harekete çıkıyor ve siz bu aracı dilerseniz mobil uygulama üzerinden takip ederek aracın size olan mesafesini görebiliyorsunuz.
Uber'de siz aracı mobil uygulamadan takip etmeseniz bile aracınız geldiği anda cep telefonunuza aracın geldiğini ve aracın detaylarını belirten bir kısa mesaj cihazına ulaştırılıyor. Ayrıca size doğru yaklaşmakta olan aracın şoförüne mesaj atıp arama gerçekleştirebilme gibi gelişmiş fonksiyonlara da değinmeden geçmemek gerek.
Gideceğiniz yere ulaştıktan sonraysa Uber'in ücreti otomatik olarak kredi kartınız üzerinden tahsil ediliyor. Üye olurken kullandığınız e-posta adresinize de otomatik olarak sistem tarafından oluşturulan e-fatura gönderiliyor. Böylece siz nakit derdiyle uğraşmak zorunda kalmadan her şey otomatik bir şekilde gerçekleşmiş oluyor.

Uber Taksi
Uber'de her kullanıcı profiline uygun farklı farklı hizmetler mevcut. İsterseniz sadece işinizi görebilecek bir taksi isterseniz de takım elbisesiyle gelen lüks bir araç kiralamak tamamen sizin elinizde.
UberX: Normal standart araçlar. Bir taksiden beklentinizi fazlasıyla karşılayacak hem daha hızlı hem de daha güvenli bir seçenek.
Uber TAXI: Daha düşük seçeneklerin içerisinde barındırıldığı bir diğer taksi kategorisi.
Uber BLACK: Bu kategorideki araçlar normal araçların aksine tamamı “lüks” olarak sınıflandırılan üst düzey konfor sunan araçlardır.
UberSUV: Kalabalık seçenekler için kullanılabilecek taksi kategorisi.
UberLUX: İsminden de anlayacağınız gibi en lüks araçlarla taşımanın yapıldığı sınıftır.
Uber Fiyatları
Uber'in fiyatlarını hesaplamak için elinize bir hesap makinesi ve kağıt kalem almanıza gerek yok. Mobil uygulamaya giriş yaptıktan hemen sonra alınmak istediğiniz yerden gitmek istediğiniz yeri giriş yaptığınızda uygulama sizin için otomatik bir tahmini ücret hesaplıyor. Böylece ne öderim diye düşünmenize de gerek kalmıyor.
Uber'de fiyatlandırma işlemi araç başına gerçekleştirildiği için kaç kişi bineceğiniz tamamen size kalmış. Hatta daha da güzeli diyelim ki 4 kişi ortak bir adrese gideceksiniz. Herkes uygulamayı kullandığı takdirde arkadaşlarınıza davet göndererek tutarı otomatik olarak 4'e bölüştürme gibi seçenekleri kullanabiliyorsunuz. Böylece nakitle hiç uğraşmanıza gerek kalmadan kolaylıkla hesap bölüşme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

alıntıdır.

Brcu 16.03.2016 15:23

Cevap: Uber Nedir? Uber Taksi ve Uber Fiyatları
 
Taksi ve şöförlük sistemini kökten değiştirecek bir uygulama.


Saat: 11:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.