Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Serbest Kürsü > Bunları Biliyor musunuz ?
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Çürüyen Meyve Neden Kahverengi Rengini Alır?

Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Çürüyen Meyve Neden Kahverengi Rengini Alır? konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.05.2016, 11:42   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çürüyen Meyve Neden Kahverengi Rengini Alır?

Çürüyen Meyve Neden Kahverengi Rengini Alır?

meyve, çürük, çürüyen meyve, çürüyen meyve neden renk değiştirir, çürüyen meyve neden kahverengi




Çürüme olayı, gıdalarda meydana gelen kimyasal yani geri dönüşü olmayan bir olaydır.
Çürüme gerçekleştikten sonra gıda eski haline getirilemez ve kimyasal değişiklik yaşandığı için tekrardan tüketilemez.
Çürüyen meyveler üzerinde kahverengi bir renk değişimi meydana gelir.
Bunun sebebi de belirtildiği gibi bir dizi kimyasal reaksiyonlardan kaynaklanmaktadır.
Bu kimyasal reaksiyonlar, yani renk değişimi ve sonrasında ağırlaşan bir kahverengileşmeleri ortaya çıkan polifenol oksidaz enziminin çalışması ve gıda üzerinde parçalanma reaksiyonlarını meydana getirmesinden oluşur.
Bu enzim, adından da anlaşılacağı üzere, gıdalarda bulunan fenol bileşiklerin oksitlenmesine, yani bir nevi parçalanmasına neden olmaktadır.
Fenol bileşiklerin oksitlenmesi, aynen bir demirin oksijen teması sayesinde yıllar içerisinde paslanması gibi kimyasal bir değişim gösterir ve gıda üzerinde kahverengi lekeler meydana gelir.
Bu oksitlenme olayı, meyvenin genel tekstür yapısının uygun koşullarda korunması ile engellenebilir.
Eğer meyvenin hücre yapısı bütünselliğini koruyabilirse, fenol bileşikler ile bu fenol bileşikleri parçalayan enzimler birbirinden ayrı olarak yapılarını korur.
Ancak, meyvelere dışardan bakıldığında da kolayca gözlemleneceği gibi, meyve dilimlendiğinde de bekletilirse kahverengi lekelenmeler oluşur, çürüdüğünde de ve tabi ki uzun süre tüketilmeyip zaman içerisinde bozulmaya başladığında da…
Meyvelerin üzerinde meydana gelen bu bozulmalar sonucunda, oksijen diğer organik bileşenlerle temasa girer ve zaman içerisinde bozulma bir domino taşı etkisi yaratarak tüm bileşenlere ulaşarak gıdayı tüketilmez hale getirir.
Gıdaların çoğunda farklı bozulma şekilleri meydana gelir. Her meyvede kahverengi lekelenmeler görülmeyecektir.
Bir elma kahverengi bozulmalar yaşarken, bir portakal ve limon gibi gıdalar kahverengileşmez.
Meyvelerin çoğu kahverengileşme yani fenol bileşiklerin bozulması reaksiyonunu gösterirken, turunçgiller gibi içeriği asitli gıdalarda bu renk gözlenmez.
Çünkü bu gıdalar içerisinde yer alan asit bileşimi, oksitlenmenin renksiz olarak meydana gelmesine neden olur.
Bu tür gıdalarda farklı bozulma şekilleri ve farklı enzim sistemleri görev yapacaktır.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 03:15