Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   RAL Nedir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/183125-ral-nedir.html)

YeşiL6 20.07.2016 17:28

RAL Nedir?
 
RAL Nedir?

ral kodları nelerdir, ral nedirral ne demek, ral renkleri nedir, ral kartelası

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

RAL genellikle Avrupa'da kullanılan bir renk eşleştirme sistemi. Renkleri tariflemek amacıyla geliştirilmiştir. Günümüzde genellikle boya sektöründe kullanılmakla beraber diğer sektörlerde de sıklıkla kullanılmaktadır. RAL sadece 40 renk ile başlamış, daha sonra gelişerek 1900 üzerinde renk serisine ulaşmıştır.

RAL renk uzayı/aralığı (color space) sistemi 1927 yılında Reichsausschuß für Lieferbedingungen (und Gütesicherung)— Alman Kalite Güvence ve Terim Üretme Birliği tarafından geliştirilmiştir. Bugün bu birlik Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e.V olarak anılmaktadır.

1930'lu yıllarda sayıları değiştirilerak dört basamaklı olarak adlandırıldı. Bu tarihten itibaren sürekli kolleksiyona yeni renkle eklenmiştir. 1960'larda ise renklerde ki karışıklıkları önlemek amacıyla tamamlayıcı renk isimleri verilmeye başlandı.

1980'li yıllarda ise renklerde parlaklık değerlerini saptamak amacıyla renk kodu sonuna yeni kodlar getirildi. Örneğin mat renkler için "İK", parlak renkler için ise "GL" kısa kodları oluşturuldu.

RAL Klasik koleksiyonu başta olmak üzere dünya üzerinde büyük ilgi görmüştür. Kullanım alanlarına göre renk isimleride o renklerin kullanıldığı uyarı ve trafik işaretleri, devlet kurumları ve kamu hizmetlerinin isimlerini almıştır. (Örneğin: RAL 1004 - İsviçre Posta Hizmeti, RAL 1021 - Avusturya Posta Servisi, RAL 1032 - Alman Posta Servisi).


Saat: 10:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.