Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Elektrikli Sobayı İlk Kim Buldu ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/46405-elektrikli-sobayi-ilk-kim-buldu.html)

Perii 10.08.2013 12:05

Elektrikli Sobayı İlk Kim Buldu ?
 
Elektrikli Sobayı İlk Kim Buldu ?
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Soğuk kış günlerinde hızlı ısınmanın en büyük yardımcılarından birisidir elektrikli soba. Kömürli soba ve klima ile ısınmaya alternatif olarak hemen akla gelir değil mi? Elektrikli sobanın patenti 1887 yılında ABD’de Dr. W.Leigh Burton tarafından alındı. İki yıl sonra da “Burton Electric Co.” adlı kuruluş, seri üretimine başladı. “The Electrician” adlı dergi bu yeni elektrikli ısıtma araçlarım şöyle tanımlıyordu: “Burton elektrik sobası, blok demirden yapılmış bir kasa içindeki rezistanslardan oluşuyor. Bu rezistansların çevresi kuru alçıyla kaplanmış. Amaç, tellerden gelen ısıyı emmek ve böylece boşa gitmesini engellemek. Isıtıcılara 80 volt ve 2.5 amper gücünde akım veriliyor. Bu güçte bir elektrik akımı, sobanın ısısını 200°F’ye kadar yükseltiyor.” Alçak bir masaya benzeyen radyatörler, yerden 10 sm. yüksekliğinde demir ayaklar üzerinde duruyordu. Uzunluğu 68 sm, yüksekliği ise 10 sm idi.

Firma tarafından gazetelere verilen ilanlarda, evlerde hiçbir tehlike söz konusu olmadan kullanılabileceği yazılıydı. 1891 sonlarına doğru Colorado eyaletinin Aspen kentinde faaliyet gösteren Aspen Madencilik Şirketi, bu ısıtıcıyı kendi binalarında kullanmak için Chicago’daki “Electric Merchandise Co,”dan garanti istedi.


Saat: 00:57

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.