Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   İnsanların dış görünüşleri psikolojilerini nasıl etkiler? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/66860-insanlarin-dis-gorunusleri-psikolojilerini-nasil-etkiler.html)

Gulfem 15.11.2013 11:17

İnsanların dış görünüşleri psikolojilerini nasıl etkiler?
 
İnsanların dış görünüşleri psikolojilerini nasıl etkiler?

ABD’de yapılan bazı araştırmalara göre, insanlar “güzel” bireylerin, başkalarına göre daha dışadönük, daha popüler ve daha mutlu insanlar oldukları varsayımını yapıyorlar.

Bu konudaki ilginç araştırmalara bir örnek verelim. Araştırma, yalnızca erkeklerden oluşan iki katılımcı grubu üzerinde yapılmış. Her iki gruptaki katılımcılara da, başka bir katılımcıya ait olduğu söylenen birer kadının fotoğrafı gösterilmiş ve bu kadınla birer telefon görüşmesi yapacakları bildirilmiş. Katılımcıların bir grubuna dış görünüş bakımından çekici bir kadının, ikinci grubaysa çekici olmayan bir kadının fotoğrafı gösterilmiş. Geçekteyse, katılımcıların hiçbirinin, telefonda daha önceden fotoğrafını gördükleri kadınlarla konuşmadığını belirtelim. Araştırmacılar, telefonda çekici bir kadınla konuştuklarını düşünen birinci gruptaki katılımcıların tavırlarının, ikinci gruptakilere göre çok daha sıcak ve kibar olduğunu gözlemişler. Dahası, telefondaki kadınların konuşma biçimlerinin de konuştukları erkek katılımcıların tavırlarına göre değiştiği görülmüş.
Aynı araştırma, kadınlarla erkeklerin rolleri değiştirilerek yeniden yapıldığında, kadınların da çekici olduğunu düşündükleri erkeklerle konuşurken daha sıcak ve kibar oldukları görülmüş.

Psikologlara göre, güzel insanların “iyi” de oldukları konusundaki önyargı, başka insanların onlara, bu yargının doğrulanmasını sağlayacak biçimde yaklaşmasına neden oluyor. Dış görünüş bakımından şanslı insanlar, küçüklüklerinden başlayarak çevrelerindekilerden hep olumlu ve sıcak mesajlar alıyorlar ve bu da toplumsal becerilerinin gelişmesine neden oluyor.

Ancak yine de güzelliğin bakanın gözünde olduğu özdeyişini anımsamakta
yarar var.

Narsinha 15.11.2013 12:20

Cevap: İnsanların dış görünüşleri psikolojilerini nasıl etkiler?
 
Etkileyebilir gibi geliyor bana:D

FeCr 15.11.2013 13:25

Cevap: İnsanların dış görünüşleri psikolojilerini nasıl etkiler?
 
Dış güzellik vitrinde ki bir elmas gibidir..çeker,cezbeder.Alemde tüm gözler öncelikle bunu gördükleri için,o kişi tam anlamıyle dünyaya ve içindekilere hitap ediyordur.Müşterisi çok olan bir pazar ürününün görünüşüyle göz doldurması gibi..onun alıcı her zaman çok olur.Güzel görünen de bunun idrakinde olduğu için,kendisini her zaman müşterilerinin gözlerinin önünden ayırmaz,sürekli dışarılarda olur..popülaritesi bu yüzdendir.Bilir ki kendisinin bütün değeri,kendisini başkalarının gözleri önüne sermesinden ibarettir..ve bu değerden mahrum olmayı da istemez.Güzelliğinden etkilenen bakışları gördükçe özgüveni artar,istediğini istediği zaman ve istediği gibi yapabileceği izlenimine kapılır..ve eğer istediği,dış görünüşünden kaynaklı bir meta arayışı ise de bunu kolaylıkla elde eder.
Güzel paylaşım..teşekkürler

EndGirl 16.11.2013 13:35

Cevap: İnsanların dış görünüşleri psikolojilerini nasıl etkiler?
 
insanlar “güzel” bireylerin, başkalarına göre daha dışadönük, daha popüler ve daha mutlu insanlar oldukları varsayımını yapıyorlar.


Biri beni mi anlatmis :D:D:D

Kosovalı 16.11.2013 13:47

Cevap: İnsanların dış görünüşleri psikolojilerini nasıl etkiler?
 
Kabul; İyi görünmek özgüven açısından çok farkediyor ama Üstün Dökmen'in söylediği söz de kulağımıza küpe olmalı...
Ne diyordu üstad; '' İnsanların onuru birbirine eşittir. ''


Saat: 22:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.