Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Yüksek Askeri Şura (YAŞ) nedir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/69195-yuksek-askeri-sura-yas-nedir.html)

Gulfem 25.11.2013 14:28

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) nedir?
 
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) nedir?

Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı kurul.

Silâhlı Kuvvetler'e ait her türlü önemli meseleleri inceler, bunlarla ilgili prensip kararları alır, savaş gücü çalışmaları vb. konularda hükûmete gerekli tavsiyelerde bulunur, silâhlı kuvvetlere ait kanun tasarılarını, silâhlı kuvvetlerin en yüksek kurulu olarak görüşür ve tasarılara son şeklini verir.
T.C. Anayasası gereğince Başbakan'ın başkanlık ettiği Şura'ya, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı ile TSK'ya mensup tüm Orgeneral/Oramiral rütbesindeki komutanlar katılır.

Yüksek Askeri Şûra yılda iki kez Ağustos ve Aralık aylarında toplanır. Şûra'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup albayların general ya da amiralliğe terfileri ile bir üst rütbeye terfi edecek general ve amirallerin durumları görüşülür. Ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı TSK'dan ihraç edilecek personel için de karar verme merciidir. Yüksek Askeri Şura'nın TSK'dan her türlü ilişik kesme kararlarına yeni Anayasa taslağı ile beraber yargı yolu açılması düşünülmektedir.

Hayat 25.11.2013 14:35

Cevap: Yüksek Askeri Şura (YAŞ) nedir?
 
Tesekkurler bilgi için.


Saat: 18:26

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.