Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Rock nedir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/69472-rock-nedir.html)

Gulfem 26.11.2013 14:54

Rock nedir?
 
Rock nedir?

Beyazların zenciler üzerinde kurdukları baskı sonucu ortaya çıkan müzik dalı.

Rock müziğin ortaya çıkışı 1950'li yıllara dayanmaktadır. Rock müzik Blues adlı müzik türünden doğrudan olarak etkilenmiştir. Blues ise zencielrin kendilerine yaptıkları sitemlerini üstü kapalı bir şekilde betimlenmesi anlamına gelmektedir. Zamanla geliştiren blues sanatçıları bu sitemin üzerindeki perdeyi kaldırmaya, müziklerini de aynı şekilde daha açık hale getirmeye başlamışlardır. Müzikte elektro gitarın kullanılmasının en büyük sebebi ise distortion adı verilen ses efektinin kulakları tırmalayıcı tınısının isyanı ve acıyı en iyi şekilde yansıttığının düşünülmesidir.

Pop müziğe güçlü bir rakip olmasında ağır sözleri ve kafa sallama tarzı ile, gençlerin yaşadığı ergenlik dönemi sorunları yüzünden dünyaya isyan etmelerini kolaylaştırmsı etken olmuştur. İngilizler'in 1960'larda rock ile tanışmasıyla "rock müzik" tanımı yaygınlaşmıştır. "İngiliz Fethi" olarak adlandırılan bir akımla, bu müzik tarzı tekrar Amerika'da yayıldı fenomen haline geldi.1970 dönemine kadar ortaya çıkan Rock müzik sanatçılarından bazıları şunlardır: The Rolling Stones, The Animals, Pink Floyd, The Yardbirds, The Kinks, The Who, The Pretty Things, The Sonics, The Shadows, Bob Dylan, The Doors, The Byrds, Steve Harly ,The Beatles ve diğerleridir.

Rock müzik tarzının alt dalı olan Hard Rock 1980 yılında sözlerin ve müziğin daha da sertleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Hard rock'tan sonra, müzik ve sözler tamamen sertleşmeye başlar ve ortaya heavy metal çıkar. 1980 sonrası rock müzik sanatçıları, *** Pistols,Metallica, Asia, Nirvana, The Clash, The Damned, Black Flag, X Fear, Bad Brains, Twisted Sister, Sonic Youth, Big Black, Dust, The Buzzcocks, My Chemical Romance, Muse, Green Day, The Killers, Queen,Deep Purple, Guns and Roses, Black Sabbath, Slayer, Manowar, King Diamond ve diğerleridir.


Saat: 20:55

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.