Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Evinizdeki karıncalardan kurtulmanın yolları (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/71164-evinizdeki-karincalardan-kurtulmanin-yollari.html)

Jade 01.12.2013 10:12

Evinizdeki karıncalardan kurtulmanın yolları
 
Evinizdeki karıncalardan kurtulmanın yolları


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Karıncaların geldiğini düşündüğünüz yerlere bir miktar öğütülmüş tarçın serpiniz.
Fesleğen de karınca ve sivrisinekler için caydırıcıdır.

2/3 bardak su, 1/3 beyaz sirke ve 2-3 kaşık bulaşık sabunu karıştırarak oluşturacağınız karışımı karıncaların geldiği bölgelere serpin.

Birçok karıncanın geldiği bir yol varsa buraya bebek pudrası serpin. Pudra karıncaların koku izini bloke eder. Evinizdeki karıncalar dönüş yolunun kaybederler.Gelecek olanlar yolu kaybettikleri için bir daha dönemezler. Bu metodda karıncaların geldiğin yerin doğru tesbit edilmesi gerekir aksi takdirde gelmeye devam edeceklerdir.

Ayrıca tuz, borik asit, öğütülmüş kahve, kurutulmuş nane, sirke, karabiber de karınca gelmesini engelleyici maddelerdir. Karıncaların geldiği yerlere serpiniz. Borik asit ve diğerlerini insanlarada zararlı olduğundan görünmez yerlerde (çocuklara dikkat) kullanmaya dikkat ediniz.

Narenciye kabuklarını (limon v.s.) su ile mixerde karıştırıp karınca deliklerine dökün.

Perii 20.05.2014 02:27

Karıncalardan kurtulmak için ne yapılmalı?
 
Karıncalardan kurtulmak için ne yapılmalı?

Evdeki Karınca Yuvalarından Nasıl Kurtulabilirm, Karıncalardan Nasıl Kurtulabilirm, Evdeki Karıncaları Nasıl Yok Edebilirm, Eve Karınca Girmemesi İçin Neler Yapılabilir


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Evimizin çeşitli bölgelerinden çıkan karıncalar sizi rahatsız etmeye mi başladı? Küçük çalışkan canlılar olan karıncalardan kurtulmak gayet kolay ve basittir.
Karıncalar insana direk zarar verebilecek canlılar değildir. Bize verecekleri zarar yiyeceklerimize ve eşyalarımıza olacaktır.
Evimizden çıkan karıncalardan kurtulma yöntemine geçmeden karıncalar hakkında küçük bir bilgi paylaşalım. Karıncalar tam sayıları bilinmemekle birlikte yaklaşık 8800 ayrı türü olduğu bilinir.Karınca diğer bir adıyla “hymenoptera” kanatlı bir canlı (böcek) türüdür. Ebatları 2mm ile 4mm arasında fark gösterebilirler ve değişik renklerde olabilirler.

Küçüklüğümüzden bu yana “ karınca berekettir ” lafını çok duymuşuzdur, bereketi temsil eden karıncalar bizi genelde rahatsız edecektir.

Evimizi veya bahçemizi istila eden karıncalardan kurtulma yöntemleri:

Kahve telvesi; faydaları saymakla bitmez, bir faydası da karıncalardan kurtulmaktır. Kahve telvesini karıncaların yoğun olarak çıktıkları (yuvaları) bölgeye dökünüz. Bir kaç gün içinde karıncalar evinizi ve sizi terk edecektir.
Tarcın; karıncaların yuvalarına veya geçtikleri yollara az miktarda öğütülmüş tarcın serpiştiriniz.
Su, beyaz sirke Ve bulaşık sabunu; 2 bardak suyumuzun içerisine az miktar beyaz sirkemizi ekleyelim, 2-3 kasıkta bulaşık sabunumuzu ekleyip karıştıralım. Diğer yöntemlerde yaptığımız gibi karınca yuvalarına bu karışımı dökelim.
Bebek pudrası; bebek pudramızı karıncaların geçtikleri yol güzergâhlarına dökünüz. Pudranın vereceği koku yüzünden karıncalar yönlerini bulamayacak ve yuvalarına dönemeyeceklerdir.
Narenciye kabukları: narenciye kabuğu olarak limon kabuğu kullanalım, limon kabuklarını mikserde küçük parçacıklar olana kadar parçalayınız ve karınca yuvasına dökünüz.

Asi Ruh 05.08.2014 21:51

Konular birleştirildi. Arama yapın konu açarken :T:

@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Perii 05.08.2014 21:58

Cevap: Evinizdeki karıncalardan kurtulmanın yolları
 
@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ne çok bilmişsin öyle ben sanki görmemiştim o konuyu ben :p Neyse önemli değil


Saat: 17:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.