Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Burun Estetiği (https://www.forumaski.com/burun-estetigi/)
-   -   Burun Estetiği Nedir, Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/burun-estetigi/37523-burun-estetigi-nedir-nasil-yapilir.html)

Jaqen 17.06.2013 17:28

Burun Estetiği Nedir, Nasıl Yapılır?
 
Burun yüzümüzün tam ortasında bulunan ve yüzümüzün diğer bölgelerine oranla en çok dikkat çeken yapılardan birisidir. Burun estetiği ameliyatı yani diğer adı ile rinoplasti ameliyatı yurdumuzda gerçekleştirilen en çok estetik ameliyattır. Bu ameliyatı kimler olabilir diye soracak olursak 18 yaşını doldurmuş psikolojik ve beden sağlığı tamamen yerinde olan ameliyat olmayı eskiden bu yana düşünen ve karar vermiş insanlar yerinde olur. Bu ameliyattan önce yapılması gereken bir takım işlemler vardır. Bunlar beden sağlığının yerinde olup olmadığının incelenmesi gibi. Bunun için bir takım tahliller tetkikler yapılır. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir. Toplamda 2-3 saat arası sürmektedir.


Burun estetiği bir yapı olmanın dışında aynı zamanda fonksiyonel bir organdır. Nefes ve koku almayı sağlayan bir organdır. Burun estetik ameliyatı yapılırken amaçlardan bir tanesi de nefes almayı kolaylaştırmaktır. Burun estetik ameliyatı uygun ameliyathane koşulları altında yapılır. Ameliyattan sonra yaklaşık 4-5 saat gıda tüketemezsiniz. Estetik ameliyatından sonra yapılacak işlem 1 gün boyunca hastanemizde istirahat etmektedir. Evinize gittikten sonra 48 saat dinlenmeniz yerinde olacaktır. Bu arada hastanemizde kaldığınız sürede ve evde olduğunuz sürede iki saatte bir 15 dakika göz çevresine soğuk uygulama yapmak ödemleri ve ekimoz dediğimiz morlukları azaltacaktır. Bunların oluşumunu minimum düzeye indirecektir. Uzun dönemde burun estetiği ameliyatı sonuçları 1 yıla kadar uzanır. Fakat 23 hafta içinde ödemlerin ve morlukların büyük bir kısmı geçer. 23 haftadan sonra ancak sizin hissedebildiğiniz dışardan insanların pek hissedemediği ciltteki minima ödemler kalacaktır. Bu şekilde 3 ay kadar devam edecektir. 3 ay 6 ay arasında burun artık nihai şeklini alacaktır. Burun ameliyatı sırasında eğer septum eğrilikleri düzeltilmişse bunun için tampon konacaktır. Tamponunda burnunuzda 2 gün kadar durması gerekecektir. Tamponları çıkarmak eskisi gibi zahmetli bir işlem değildir. Ameliyattan sonra burnunuzda 1 hafta plastik alçının durması gerekmektedir. Nihai sonuç bir ay içerisinde alınabilecektir.


Saat: 06:47

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.