Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Coğrafya (https://www.forumaski.com/cografya/)
-   -   Türkiye Bulunan Doğal Anıtlar ve Özellikleri (https://www.forumaski.com/cografya/179366-turkiye-bulunan-dogal-anitlar-ve-ozellikleri.html)

YeşiL6 29.03.2016 17:25

Türkiye Bulunan Doğal Anıtlar ve Özellikleri
 
Türkiye Bulunan Doğal Anıtlar ve Özellikleri

Türkiye Bulunan Doğal Anıtlar, doğal anıt, doğal anıt özellikleri, Doğal Anıt Ne Demektir, Doğal Anıt Nedir

Doğal Anıt Ne Demektir?
Tamamen doğal süreçler etkisinde, bitki ya da su elemanları tarafından oluşan/oluşturulan, kendine has özellikleri olan ve nadir olarak görülen yapıtlar/yapılar doğal anıt olarak nitelendirilmektedir. Ülkemizde bu listeye dahil olabilecek pek çok bölge/yer bulunmakla birlikte aşağıda en dikkat çeken ve merak edilenleri hakkında bilgiler sunacağız.


Türkiye Bulunan Doğal Anıtlar ve Özellikleri

Pamukkale Travertenleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Pamukkale travertenleri her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği önemli alanlardan birisi olmakla birlikte aynı zamanda Türkiye’nin en tanınmış bölgeleri arasında yer alır. Kaynak suların kireçten oluştuğu Pamukkale travertenleri yaklaşık 2700 metre uzunluğa ve 160 metre yüksekliğe sahiptir.

Ürgüp – Göreme

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dikkat çeken yerlerden bir diğeri olan Ürgüp – Göreme, aynı zamanda Dünya Miras listesinde yer alan Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisidir. 1985 tarihinden itibaren doğal ve kültürel bir varlık olarak dünya miras listesinde yer alan bu bölge, her yıl binlerce turistin uğrak mekanları arasında bulunuyor.

Nemrut Dağı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Adıyaman Kahta ilçesinde yer alan ve oldukça etkileyici merkezlerden birisi olan Nemrut Dağı, yalnızca görünüm açısından değil kültürel anlamda da eşsiz hazineler barındırmaktadır. 2150 metre yüksekliğe sahip olan Nemrut dağında tarihi pek çok kalıntıya erişmek mümkündür.

Hattuşaş

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Çorum – Sungurlu’da yer alan yapılardan bir diğeri olan Hattuşaş, Hititler döneminin en önemli merkezlerinden birisidir. Hattuşaş dışında Fethiye’de bulunan Letoon, Pamukkale yakınlarında yer alan Hierapolis Türkiye’nin önemli doğal anıtları arasında yer alır.


Saat: 17:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.