|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Tirşik Çorbası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
06.03.2015, 03:55 | #1 (permalink) |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Tirşik Çorbası Tirşik Çorbası [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 1 kg Tırşik yaprağı 1 kase yoğurt 1 kg nohut ile dövme 1 çorba kaşığı tuz 4 yemek kaşığı un Yeterince su Tarif Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır. Alıntı..
__________________ |
06.03.2015, 11:00 | #2 (permalink) |
| Cevap: Tirşik Çorbası İsmi çok tuhaf değil mi her duyduğumda gülerim Akdenizde çok yapılır, Adanada'da yaparlardı hiç yemedim merak ettiğim ama yemediğim bir lezzet |
06.03.2015, 19:05 | #3 (permalink) | |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır. | Cevap: Tirşik Çorbası Alıntı:
Ben 12 yaşına kadar Kahramanmaraş'ta büyüdüm.Çerkes yemeği olarakta geçer Kahramanmaraş'ta.Özellikle Adana,Osmaniye,Kahramanmaraş taraflarında çok bilinir.Hafiften mayhoş ekşi bir tadı vardır tatmayan çok şey kaçırır
__________________ | |
06.03.2015, 19:16 | #4 (permalink) |
| Cevap: Tirşik Çorbası Evet Adana'da da çok yaparlar bende Adana'da büyüdüm Tirşik yaprağı hafif ekşimtraklığı yüzünden denemedim , tatmak lazım tabi görüntüsü güzel görünüyor |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |