Bademli Çorba Tarif Ayrıntıları Mutfağı :Türk Türü :Çorba Pişirme Süresi :20-25 dk Pişirme Şekli :Tencere Zorluk :Kolay Kişi Sayısı :8-10 Tarif Malzemeleri 1dilim bayat ekmek 4kaşık zeytinyağı 2diş sarımsak 150gr iç badem 2damla sirke Tarifin Hazırlanışı Bademleri 2dk kaynar su içinde tutup süzün kabuklarını soyun. Ardından birkaç dakika fırında bekletin, hafif kızarsınlar. Bayat ekmeği ılık su ile ıslatıp süzün ve havan içine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve bademi ekleyip bulamaç olana kadar dövün. Hazırladığınız bu malzemeyi bir tencereye aktarıp dört bardak su ve zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbayı ocaktan indirip sirke damlatın ve sıcak olarak servise sunun. alıntı |
Saat: 06:24 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.