|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Tavuk Suyu Çorba konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.09.2012, 15:18 | #1 (permalink) |
why so serious? | Tavuk Suyu Çorba Tarif Ayrıntıları Mutfağı :Türk Türü :Çorba Pişirme Süresi :25-30 dk Beslenme Tipi iyet Pişirme Şekli :Tencere Zorluk :Kolay Kişi Sayısı :6-8 Tarif Malzemeleri 1 adet tavuk göğsü 1 adet tavuk but 2 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı un 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı istenilen kadar tuz karabiber Tarifin Hazırlanışı Tavuk butundan derisini ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın. Haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. Unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun. Tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (toplam 2 litre olacak kadar). Bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin. Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. Çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın. (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması). 10 dakika pişirin. Bu arada tencerenin ağzını açık tutmalısınız. Servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin. alıntı
__________________ . . . . . . . why so serious? |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |