|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Pırtıke Çorbası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.09.2012, 15:22 | #1 (permalink) |
why so serious? | Pırtıke Çorbası Tarif Ayrıntıları Mutfağı :Türk Türü :Çorba Pişirme Süresi :35-40 dk Zorluk :Orta Kişi Sayısı :4-6 Tarif Malzemeleri 1 demet pazi 1 cay bardagi koftelik bulgur 1 cay bardagi haslanmis nohut 1 adet kuru sogan 1 kasik salca yeterince tuz/kirmizibiber/nane/limontuzu 100 gr kiyma Tarifin Hazırlanışı bulgurun uzerine 1 cay bardagi su ve biraz tuz koyup yumusamasi icin bekletin.bir tencereye 2 kasik sivi yag koyup yemeklik dogranmis soganlari kavurun,kiymayi ilave edip 5-6 dk.daha kavurduktan sonra salca,tuz,nohut ve bir parmak genisliginde dogranmis pazilarida koyup karistirin.kavrulan malzemelerin ustune 1 lt.kadar su ilave edip kaynamaya birakin.diger yandan yumusamis bulguru yogurarak hamur haline getirin.hamurdan findik buyuklugunde toplar yapip kaynayan corbanin icine2-3 limontuzu parcasiyla beraber katin.15 dk.kadar pisirin uzerine kuru nane serpip servis yapimiz. alıntı
__________________ . . . . . . . why so serious? |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |