Yağlı Buğday Çorbası Yağlı Buğday Çorbası [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MALZEMELER ½ su bardağı aşurelik buğday 2 yemek kaşığı un 8 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağ tuz, karabiber, kırmızıbiber Yağlı Buğday Çorbası Yağlı Buğday Çorbası tarifi 01 Aşurelik buğdayları yıkayarak 4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) haşlayın. 02 Tereyağı koyduğunuz tencerede unu kavurun. 03 4 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. (Et suyu ile pişirirseniz daha lezzetli olur ancak ben o zamanki koşulları düşünerek eklemedim. ) 04 Aşurelik buğdayları çorbaya ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın. 05 1 su bardağı sütü ekleyerek 5 dakika daha pişirin. 06 Tuz ve karabiberi ekleyin, sıcak servis yapın. 07 İsterseniz tereyağında kavurduğunuz kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz. |
Saat: 18:46 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.