Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dahiliye (https://www.forumaski.com/dahiliye/)
-   -   Reflünüzü Bir Kaç Adımda Kendiniz Tedavi Edin (https://www.forumaski.com/dahiliye/51076-reflunuzu-bir-kac-adimda-kendiniz-tedavi-edin.html)

Jade 03.09.2013 11:19

Reflünüzü Bir Kaç Adımda Kendiniz Tedavi Edin
 
Reflünüzü Bir Kaç Adımda Kendiniz Tedavi Edin

“Yediklerim ağzıma geliyor” sözü reflünün bir sinyalidir. Bu sinyal mide asidinin yemek borusuna doğru çıkarak boğaza gelmesidir. Reflü bir mide hastalığıdır ve ciddi şekilde rahatsızlık veren bir durumdur. Reflünün ilaç ve cerrahi tedavisi bulunmakla birlikte asıl olan sizin midenizi kontrol altına almanızdır.

Hayatınıza getireceğiniz küçük ve güzel yeniliklerle var olan reflünüzden kurtulabilir ya da reflü oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Reflüden nasıl kurtulurum?

Reflüden kurtulmanız için sizlere bir kaç öneride bulunacağım. Bu önerileri hayatınıza uyguladığınızda reflü şikayetlerinizin azaldığına ve giderek yok olduğuna şahit olacaksınız.


*Yatmadan önce yemek yemeyin.

Akşam yemeğinizi erken yemeye özen gösterin ve yemekten sonra yatana kadar bir şey yememeye dikkat edin. Mideniz yediklerini sindirecek ve yattığınızda mide asidi boğazınıza gelmeyecektir.

*Yemek sırasında çok fazla su tüketmeyin.

Su, çay, meyve suyu gibi sıvı gıda tüketimini ara öğünlerde almaya dikkat edin. Ana öğünlerde yemekle birlikte alınan sıvılar midenizi gereğinden fazla şişirecektir.

*Ne yediğinize dikkat edin.

Bildiğiniz gibi mide asidinin uyarılmasını sağlayan asitli, baharatlı yiyecekler vardır. Bu yüzden yemeklerinizde çok fazla baharat kullanmayın. Kola, domates suyu, mandalina, çay kahve gibi yiyecek ve içeceklerden uzak durun.

*Fazla kilolarından kurtulun.

Şişmanlık birçok hastalıkta olduğu gibi reflüyü tetikleyen bir başka unsurdur. Bu nedenle fazla kilolarınız varsa hemen zayıflayın.

*Yemeklerden sonra yürüyüş yapın.

Yediklerinizi sindirmek için her gün düzenli yürüyüşler yapmanız hem sağlığınız hem de mideniz için faydalı olacaktır. Bkz kadın

*Yağlı ve hamurlu yiyeceklerden uzaklaşın.

Canınız tatlı çektiğinde baklava gibi şerbetli ve hamurlu tatlılar yerine sütlü ve meyveli tatlılar tercih edin. Yine hamur kızartmaları, patates kızartmaları gibi kızarmış yiyecekler reflünüzü uyandıracaktır. Bu tür yiyecekleri hayatınızdan mümkün olduğunca çıkarın. Çikolatadan da uzak durun.

*Dar giysiler giymeyin.

Sıkı kemerler, korseler midenizi sıktığı için mide asidinin yukarı doğru çıkmasını kolaylaştırır. Bu nedenle bu tür çok dar kıyafetlerden ve vücudunuzu sıkacak aksesuarlardan uzak durun.

*Sık sık ve az yiyin.

Mutlaka ara öğünleriniz olsun. Bu öğünlerde az yemeye ve yediklerinizi iyice çiğnemeye özen gösterin.

*Çok soğuk ve sıcak içeceklerden kaçının.

Vücudun günlük sıvı tüketimini karşılamak için ara öğünlerde mutlaka sıvı tüketmelisiniz ancak bu sıvıları tek seferde hızlıca değil yudum yudum ve oda sıcaklığında içmelisiniz.

*Pişirdiğiniz yemeklere ne kattığınızı önemseyin.

Yemekleri aşırı yağlı, acı soslu, baharatlı, salçalı pişirmeniz de midenizi rahatsız edecektir. Bu nedenle yemek pişirirken içerisine koyduğunuz malzemeleri önemseyin.

*Sakız çiğnemeyin.

*Sigara ve alkolü bırakın.

*Düzenli tuvalet alışkanlığı edinin.

*Yastıklarınızı yükseltin.

*Yemekten hemen sonra uyumayın.

Bu tavsiyeleri yaşamınıza katarak yalnızca reflüden değil diğer mide hastalıklarından da kurtulabilirsiniz. Yediğimize ve içtiğimize dikkat etmediğimiz takdirde midemiz yıpranacak ve reflü gibi sorunlarla karşılaşma riskimiz artacaktır.

Alıntı


Saat: 00:41

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.