Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Genel Sağlık > Dahiliye
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Böbrek Hastaları Nasıl Beslenmeli?

Dahiliye kategorisinde açılmış olan Böbrek Hastaları Nasıl Beslenmeli? konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.11.2013, 17:48   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Böbrek Hastaları Nasıl Beslenmeli?

Böbrek Hastaları Nasıl Beslenmeli?

Tüketmiş olduğumuz tüm besinlerin sindirilmesi esnasında ortaya çıkan atık maddelerin büyük bir bölümü, böbreklerimiz vasıtasıyla atılmaktadır. Bir nevi süzgeçlik görevi gören böbreklerin bu işlevinde husule gelen aksamalar böbreklerde hastalığa yol açar. Bu sebeple böbrek hastaları yedikleri besinlere dikkat etmezlerse, bu kişilerin vücudunda metabolik yönden aşırı yük oluşur. Uzmanlar böbrek hastalarının kendilerine özel diyet programları hazırlamaları gerektiğini vurguluyorlar.



Böbrek hastalıklarında diyetin kişiye özel planlanması çok önemlidir kişinin yaşı, boy uzunluğu, ihtiyacı olan protein miktarı, vücut ağırlığı ve böbrek fonksiyon durumuna göre büyük farklılıklar gösterebilir ,ancak genel olarak:

* Böbreğe yük yaratacak aşırı süt, yumurta, et grubu ürün tüketimi
* İçeriği bilinmeyen katkı maddesi olan yiyecekler
* Konserve, turşu, salamura, sucuk, pastırma, sosis
* Sakatatlar
* Tuz ve tuzlu yiyecekler
* Kuruyemişler, kurutulmuş meyveler
* Çikolata
* Et suyu
* Meşrubatlar, kahve, kakao, boza, nescafe
* Tahin, pekmez, tahin helvası
* Muz, kavun
* Kurubaklagiller, bulgur, mısır
* Tarhana
* Patates gibi besinlerde sınırlama yapmak gerekebilir.

Öneriler:

* Böbrek hastaları sınırlı beslenmek durumunda kaldıkları için pişirme sırasında yiyeceklerin besin öğeleri özelliğini yitirmemeleri gerekmektedir.

* Kızartma yöntemi ile pişirme yerine haşlama yöntemi uygulanması daha yararlıdır.

* Potasyum sınırlaması var ise sebzeler pişirilirken ilk haşlama suları dökülür. Böylece potasyum alımı azaltılmış olmaktadır.

* Besinlerin kolay sindirilebilecek şekilde pişirilmeleri gerekir.

Alıntı

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 15:02