Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dahiliye (https://www.forumaski.com/dahiliye/)
-   -   Toksik Guatr Nedir - Toksik Guatr Hakkında Genel Bilgi (https://www.forumaski.com/dahiliye/70532-toksik-guatr-nedir-toksik-guatr-hakkinda-genel-bilgi.html)

Jade 30.11.2013 10:49

Toksik Guatr Nedir - Toksik Guatr Hakkında Genel Bilgi
 
Toksik Guatr Nedir - Toksik Guatr Hakkında Genel Bilgi


Tiroid bezinin herhangi bir nedenle büyümesine guatr denir Toksik guatr, tiroid bezinin gereğinden fazla hormon salgılaması sonucunda ortaya çıkan guatr çeşididir ve halk arasında zehirli guatr olarak da bilinmektedir. Tosik guatr tedavisinde radyoaktif iyot tedavisi giderek artan şekilde kullanılmaktadır. İlaç ağız yoluyla tek bir seferde uygulanır ve tiroid bezinde tutularak yaydığı radyasyon ile bez içinde çok hormon üreten hücrelerin tahrip edilmesini sağlar. Aşırı çalışan tiroid bezinin fonksiyonu normale döner veya istenmeyen tiroid dokuları yok olur.

Tedavinin etkisi tam olarak üçüncü ayın sonunda ortaya çıkar. Bu etki çok büyük oranda kalıcıdır ve tedavinin belirgin yan etkisi yoktur. Antirioid ilaç ve cerrahi yöntemlerle tedavi edilen çok çalışan guatrların, sıklıkla tekrarladığı bilinmektedir. Radyoaktif iyot tedavisinden sonra bu olasılık çok azalmaktadır.


Saat: 13:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.