Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dahiliye (https://www.forumaski.com/dahiliye/)
-   -   Diyabet salgın hastalık mı olacak? (https://www.forumaski.com/dahiliye/73243-diyabet-salgin-hastalik-mi-olacak.html)

Jade 04.12.2013 12:20

Diyabet salgın hastalık mı olacak?
 
Diyabet salgın hastalık mı olacak?


Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler tarafından “salgın hastalık” olarak ilan edilen diyabet, Türkiye’de de çok yaygın.

6 milyon diyabetli hastanın olduğu ve her yıl 250 binden fazla yeni diyabet vakasının eklendiği Türkiye’de, Metabolik Sendrom Derneği ilk kez doğrudan hastalarla görüşülerek bir çalışma yaptırdı. Ülkede 4 bin 945 kişiyle görüşülerek 330 diyabetliye ulaşıldı.
Yapılan ankete göre, diyabet hastaları Türkiye yetişkin nüfusunun yarısının diyabetli olduğunu düşünüyor. Oysa bu oran yüzde 7.

Belirtiler neler?
Diyabet hastalarının yüzde 91’i hastalığını “şeker hastalığı” olarak adlandırıyor.
Teşhisi konmuş hastaların yüzde 68’i düzenli tedavi görürken, yaklaşık 3’te 1’ini oluşturan yüzde 32’lik kısmı düzenli ilaç kullanmıyor.
Diyabet hastaları en çok körlük, diyaliz ve böbrek hastalıkları, obezite, kalp hastalığı ve iyileşmeyen yaralardan korkuyor.
Metabolik Sendrom Derneği Başkanı Prof. Dr. Aytekin Oğuz, önümüzdeki yıllarda her 10 erişkinden birinin diyabete yakalanacağını söyledi.
Uzmanlar diyabet belirtilerinu ise şöyle sıraladı: “Ağız kuruluğu, çok su içme, çok idrara çıkma, istem dışı kilo kaybı, halsizlik, bulanık görme, iyileşmeyen veya geç iyileşen yaralar.”





Saat: 17:02

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.