Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dersler (https://www.forumaski.com/dersler/)
-   -   Sınavlarda Hatırlamak İçin Püf Noktaları (https://www.forumaski.com/dersler/145203-sinavlarda-hatirlamak-icin-puf-noktalari.html)

Papatya 24.01.2015 01:05

Sınavlarda Hatırlamak İçin Püf Noktaları
 
Sınavlarda Hatırlamak İçin Püf Noktaları
Yaşamın kaliteli olması ve sağlıklı devam etmesi için hatırlama ve unutma dengesinin iyi ayarlanması gerekir. Hatırlamamak ya da hatırlamakta zorlanmak kadar herşeyi hatırlamakta iyi olmayabilir. Zaman zaman yaşadığımız olumsuz anıları unutmak bizim ruh sağlığımız için faydalı olduğunu düşünüyorum. Ancak konumuz iyi hatırlamak olduğuna göre bu konuda size bir kaç püf noktası yazmaya çalışacağım.
Etkili hatırlamanın yolları
1- Öncelikle öğrenirken olabildiğince dikkatli olmak ve birden fazla duyu organı ile hafızamıza almaya çalışmalıyız. Sadece görsel olarak değil işitsel ve mümkünse dokunsal olarak hafızaya almak daha sonra hatırlamamızı kolaylaştırır.
2- Hafızamıza hiç güvenmemek olmaz. Tüm tedbirlerinizi alarak hatırlaya bileceğinize güvenin.
3- Tekrarı, pekiştirmeyi arttırın. Birkez okumak ya da tekrarlamak bilginin kalıcılığını sağlamaz. Birden fazla ve aralıklı tekrar daha sonra hatırlamayı kolaylaştırır.
4- İngiltere’deki Surrey Üniversitesi’nden bilim adamlarının araştırması, hatırlamak için gözlerini kapatanların hafıza testinde kapatmayanlara göre yüzde 23 daha başarılı olduğunu bulmuş. Bu nedenle hatırlamaya çalışırken gözlerinizi kapatmanız faydalı olabilir.
5- İyi hatırlamanın temel kuralı iyi öğrenmekten geçer. Bu nedenle çağrıştırıcılar kullanabilirsiniz. Örneğin isim ezberlerken zihninizden lakap uydurabilirsiniz. Tabii bu lakap sizde saklı kalsın. Sonra kişiyle aranız iyi olmayabilir. Örneğin uzun boylu olan Rıza için “Uzun” Rıza şeklinde ezberlerseniz Daha sonra hatırlamanızı kolaylaştırır.
6- Panik yapmayın. sakin olun. Hatırlamaya çalıştığınız konuyla ilgili içinizden kendinize sorular sorun.
7- Konuyu mekansal olarak nerede öğrendiğinizi ya da yaşadığınızı hatırlamaya çalışın. Mekanı hatırlamanız konuyu hatırlamanızı kolaylaştırabilir.
8- Dağınıklık hatırlamayı zorlaştırabilir. Düzenli olun.
9- B12 vitamini eksikliğinizi kontrol edin.
10- Düzenli spor yapın

Balsamina 24.01.2015 12:44

Cevap: Sınavlarda Hatırlamak İçin Püf Noktaları
 
Yazarak çalışmak çok faydalı oluyor. Bir de önemli yerlerin altını çizmek.
Alakalı soruyu gördüğün an cevap akla geliyor direkt.


Saat: 02:57

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.