Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Dersler (https://www.forumaski.com/dersler/)
-   -   İkinci Döneme Nasıl Hazırlanmalıyım (https://www.forumaski.com/dersler/145527-ikinci-doneme-nasil-hazirlanmaliyim.html)

Papatya 27.01.2015 13:25

İkinci Döneme Nasıl Hazırlanmalıyım
 
İkinci Döneme Nasıl Hazırlanmalıyım
Kimine göre zorlu, sıkıcı; kimine göre de güzel ve eğlenceli geçen bir dönemin daha sonuna geldik. “İstediğim gibi bir dönem geçirdim. Güzel bir tatili hak ettim.” diyenleriniz vardır.. Düzenli olarak çalışmanızın ve çabanızın karşılığını alma vaktiniz geldi. Aileniz ve öğretmenleriniz sizinle gurur duyacaklardır. Gerçekten de güzel bir tatili hak ettiniz. Varsa eksik konularınızı tekrar ederek, deneme sınavları çözüp bol kitap okuyarak başarınızı taçlandırabilirsiniz.
“Keşke daha çok çalışsaydım. Dönemin başına dönebilmeyi çok isterdim.” diyenleriniz de hiç az değildir. Her şey için çok geç olduğunu düşünebilirsiniz. Umutsuzluğa kapılmış, bundan sonrası için kendinize olan güveniniz azalmış olabilir. Ancak bu düşünceler sizi yalnızca yerinizde saydırır.
Şimdi size bir şans daha verildiğini ve birinci dönemin başına döndüğünüzü hayal edin…
Okulun ilk gününden başlayarak neleri daha farklı yapardınız?
Ya da sizi çalışmaktan alıkoyan neleri yapmazdınız?
Size bir şans daha verilse hangi davranışlarınızı tekrarlamaz, hangi davranışlarınızı daha çok yapardınız?
Hangi insanlarla arkadaşlığınızı tekrar gözden geçirir, hangileriyle daha iyi dostluklar kurmaya çabalardınız?
Bir düşünün.. Annenize, babanıza, kardeşlerinize karşı davranışlarınızda nelere daha çok dikkat ederdiniz?
Bu sorulara yeni sorular ekleyerek bir hayal edin. Sonuçta nasıl bir öğrenci, nasıl bir arkadaş, nasıl bir evlat oldunuz?
Aslında bunlar hayal değil, bir seçim. Evet, başarı da başarısızlık da, iyi insan olmak da kötü insan olmak da sizin seçiminiz. Geçmiş tükendi ve bitti, geri getiremeyiz ama; gelecek için geçmişimizden ders çıkarabilir, neleri yapıp neleri yapmamamız gerektiğini belirleyip kendimize yeni bir yol çizebiliriz. Yarıyıl tatilini de fırsata çevirebilir, eksik konularınızı belirleyip bunları tamamlayarak başarıya ulaşabilirsiniz.
Son olarak hayatınızda her zaman aklınızın bir köşesinde olması gerektiğine inandığım şu hikayeyi de okumanızı istiyorum:
SİYAH VE BEYAZ KÖPEK
Bir gün bir Kızılderili reisi ,torunu ile birlikte çadırın önünde oturuyormuş. Çadırın önünde biri siyah biri beyaz iki köpek birbiri ile boğuşuyormuş. Dede ve torun beraber onları izliyorlarmış. Torun merak dolu bakışlarla dedesine sormuş:
“Dede! Çadırımızı korumaya bir köpek yeterken neden iki tane var? Hem neden birisi siyah diğeri beyaz?”
Dedesi cevap vermiş:
“Evladım dediklerinde haklısın. Ama onlar benim için iki önemli şeyin simgesidir. Ben devamlı onlara bakarak ders alırım ve hayatıma ona göre yön veririm”
Torun yeni bir merakla tekrar sormuş:
“Neyin simgesi onlar, dede?”
Dede tok ses tonuyla cevap vermiş:
“Birisi tembelliğin, diğeri ise çalışkanlığın simgesi evlat. Karşımızdaki iki köpek gibi her birimizin içinde de tembellik ve çalışkanlık devamlı kavga eder. Ben bu köpeklere baktıkça içimdeki tembellik ve çalışkanlığın mücadelesini hatırlar ders alırım”
Çocuk dedenin hiç beklemediği bir soru daha sorar:
“Dede bu kavgayı hangi köpek kazanır?”
“Ben hangisini iyi beslersem o kazanır evladım”
Her insanın içinde hem tembellik hem de çalışkanlık ruhu vardır. Yani sizin içinizde hem çalışkan hem de tembel bir öğrenci var. Siz hangisine daha çok söz hakkı verirseniz o size hakim olur. Bu iyilik ve kötülük, güzellik ve çirkinlik, yalan ve dürüstlük için de geçerlidir.
Unutmayın her şey sizin elinizde..
Hepinize çok güzel ve verimli bir tatil diliyorum.
Meryem VAR
Okul Psikolojik Danışmanı/Rehber Öğretmen


Saat: 02:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.