Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diş Sağlığı (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/)
-   -   Diş Beyazlatma (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/26437-dis-beyazlatma.html)

heLen 31.01.2013 21:23

Diş Beyazlatma
 
Diş Beyazlatma dişlerde oluşan renklenmeleri giderme işlemidir. Günümüzde uygulanan çeşitli beyazlatma yöntemleri vardır. Bunlardan ilki hastanın kendi başına uygulayabileceği bir yöntemdir.Bu teknikte diş doktorunuz ağzınızın ölçüsünü alır ve dişlerinize takabileceğimiz ince plastik kalıplar hazırlatır.Hasta kendisi için özel hazırlanan bu kalıpların içerisine kendisine verilen özel ilacı yerleştirerek günde ortalama 2-3 saat takar.Bu tedavi istenilen beyazlık elde edilene kadar ortalama 1-4 hafta sürer.

İkinci yöntem ise diş doktorun uygulayabileceği beyazlatma işlemidir. (Klinik Tipi Beyazlatma) Bu yöntemde doktorunuz ağartıcı ilacı diş üzerine yerleştirir.İlgili dişin üzerine beyaz renkli ışık kaynağı gerekli olduğu kadar tutulur.İşlem bittiğinde sonucu hemen görebilirsiniz.

Klinik tipi beyazlatma tamamlandıktan sonra hastalarımıza sigara,kahve, v.b. renklendirici maddelerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Dişlerin aynı beyazlığını koruyabilmesi için evde kullanılan günlük plakların kullanımına da ihtiyaç olabilir. Yoksa zamanla ve ağız içinde kalan maddelerin verdiği renkle dişleriniz tekrar renk değiştirebilir.

Her iki teknik de yaygın olarak kullanılmasına rağmen,renklenmenin derecesi,tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve doktorunuzun görüşüne göre uygulanacak tedaviye karar verilir.


Modern teknolojinin ürünü olan ve çeşitli tedavilerde kullanılan lazer, diş beyazlatmada da kullanılan bir yöntemdir.

Lazer uygulamsında tedavi için ayıracağınız süre 1 saat yeterli olacaktır

Diş Beyazlatma Uygulamasının başarılı olabilmesi için öncelikle hekim tarafından diş taşı temizliği yapılması gerekir.

Hastanın ağız içerisinde protez, estetik dolgu vb. uygulamaları varsa, uygulanan beyazlatma işlemi bu dişler üzerinde etkin olmaz ve aynı renk tonunu yakalamak için beyazlatma sonrası protez ya da estetik dolgu tedavisinin yenilenmesi gerekebilir.



Diş doktorunun kontrolünde yapılan beyazlata işleminin dişlerinize herhangi bir zararı yoktur.Günümüzde diş beyazlatma için çok farklı yöntemler uygulanmaktadır.


ktoruna Dişlerin sararmasının bir çok sebebi olabilir.En yaygın sebepler arasında yaşlılık,kahve,çay,kola ve sigara tüketimi,travmalar,eski protezler gösterilebilir.


Diş beyazlatma hemen hemen her yaştan herkese uygulanabilir.Ancak bazı durumlarda tedavi arzu edilen sonucu vermez.Diş doktorunuz tam bir ağız içi kontrolü ile bu işlem için uygun olup olmadığınızı belirleyebilir.


Dişler her zaman için eskisinden daha beyaz olacaktır ancak alışkanlık ve ağız bakımına verdiğiniz önem ölçüsünde yılda bir veya iki kez tekrar uygulatmanızda fayda vardır.


Saat: 01:41

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.