Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diş Sağlığı (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/)
-   -   20 Yaş Dişleri Ne Zaman Çekilmelidir? (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/44898-20-yas-disleri-ne-zaman-cekilmelidir.html)

KaraKiz 03.08.2013 01:53

20 Yaş Dişleri Ne Zaman Çekilmelidir?
 
20 Yaş Dişleri Ne Zaman Çekilmelidir?

Hastalar 'yirmi yaş dişi ameliyatı' sözünden çekindiği için her sorun yaşadıklarında, gömük dişin çekimi yerine antibiyotik kullanmaktadır. Ancak ilaç kullanımı ile akut durum baskı altına alınmış olur, bir müddet sonra aynı sorun tekrar ortaya çıkar, gereksiz yere sürekli antibiyotik kullanılmış olur. Etken olan diş ortadan kaldırılmadıkça, sorun karşımıza çıkacaktır.

Bu nedenle çene gelişimi tamamlandığı halde, doğru pozisyona ulaşamamış dişler fark edilir edilmez çekilmelidir. Bu dişlerin ağrı yapması ya da sorun çıkarması beklenmemelidir. Çürümeye başlamış, diş parçaları eksilmiş - kırılmış halde bulunan bir yirmi yaş dişinin çekilmesi daha zor olacaktır. Enfeksiyon ya da apse oluşmuş bir durumda ağza müdahale etmek, çekim yapmak mümkün olmayacak ve diş çekimi öncesi antibiyotik kullanımı zorunlu olacaktır. Diş çekimi ancak enfeksiyon baskılandıktan sonra yapılabilecektir. Genç yaşlarda operasyon sonrası iyileşme daha kolay ve daha hızlıdır. Fakat yaş ilerledikçe iyileşmede gecikme ve yan etkiler ortaya çıkabilir.


Saat: 02:24

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.