Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diş Sağlığı (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/)
-   -   Lazer Hangi Diş Sorunlarında Kullanılır ? (https://www.forumaski.com/dis-sagligi/48739-lazer-hangi-dis-sorunlarinda-kullanilir.html)

Kuvvetmira 25.08.2013 11:52

Lazer Hangi Diş Sorunlarında Kullanılır ?
 
Lazer Hangi Diş Sorunlarında Kullanılır ?

Diş hekimliğinde lazerden etkin olarak yararlanılabilecek alanlardan biri, diş çürüklerinin giderilmesidir. Diş çürükleri normalde döner aletler ile temizlenir. Alternatif olarak lazerle de diş çürüklerini gidermek mümkündür.

Diş çürüklerini lazerle temizlemenin avantajı, sadece çürük alanların ortadan kaldırılmasına olanak vermesidir. Lazerin sağlıklı diş dokusuna zarar vermeyecek ayarları vardır. Bunların yanı sıra, lazerle tedavide, birçok vakada anestezi yapmaya gerek kalmaz. Bu durum, özellikle çocuk hastalarda belirgin bir avantaj sağlar.
Cerrahi işlemlerde de kullanılır.

Cerrahi işlemlerde de, erbium lazerler ile kemik dokusu ve diş üzerinde kesi yapılabilir. Bu işlem hem operasyonun süresini kısaltır, hem de operasyon sonrası iyileşme sürecinin çok daha kısa sürede bitmesini sağlar.

Diot lazerlerle de birçok uygulama yapılabilir. Bir operasyon sonrasında bölgeye diot lazerle ışınları verilerek, dokuların iyileşmesi hızlandırılabilir. Bu işleme biyo modülasyon denir. Biyo modülasyonla, operasyondan sonra oluşan ağrı ve ödemin giderilmesi etkin bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Bazı kişilerin dişlerinde görülen ve pigmentasyon adı verilen morlukların ortadan kaldırılması, dişleri beyazlatılması, yumuşak dokuda oluşan enfeksiyonların giderilmesi ve bu dokulardaki kistlerin alınması, dişlerden ölçü almadan önce diş etinin açılması işlemlerinde diot lazerleri etkin bir şekilde kullanılır.


Saat: 03:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.