Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet - Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/)
-   -   Spor yapmadan göbek eritme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/138513-spor-yapmadan-gobek-eritme.html)

Jade 12.11.2014 16:40

Spor yapmadan göbek eritme
 
Spor yapmadan göbek eritme

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


1. Stressiz bir yaşam!

İnsanlar fazla stres, sıkıntıya maruz kaldığınızda metabolizmanız zayıflar ve vücut direnciniz düşer. Bu durum da vücutta insülin hormonunun fazla salgılanmasına neden olur. Fazlaca salgılanan insüline bağlı, insülin direnci yada metabolik hastalık tablosu oluşur. Ve beklenen son: Kilo alırsınız. Üstelik stres daha çok karın bölgesinde yağların birikmesine yol açan kortizol salgılatır. Bu karın boşluğundaki organları çevreler. Yani hayatınızdaki stresi azaltmak karın bölgesindeki yağlanmayı da etkileyecektir!

2. Mışıl mışıl uyuyun…

Spor yapmadan karın inceltme ‘nin bir yolu da uyumak! Uyku uyumadığınız zamanlarda kendinizi halsiz hissedersiniz. Ve halsizlik sizin daha çok ve gereksizce yemek yemenize neden olur. Unutmayın bir yetişkinin günde 7-8 saat uyuması gerekir. Elektronik cihazlarla aynı odada kalmamaya çalışın; elektronik cihazlar siz uyurken de zihninizi yorar.

3. Gece lambası zararlı!

Aydınlık yatak odaları ‘kilo aldırıyor’ Londra Kanser Araştırmaları Enstitüsü’nün araştırmasına göre, gece yatak odalarında “etrafı görebilecekleri kadar ışık olan” kadınların belleri diğer kadınlara göre daha kalın! Aydınlıkken vücut daha aktif oluyor, karanlıkta ise vücut daha çok dinleniyor.

4. Yemekten önce 2 bardak su için

Evet alışılmışın dışında. Genelde 1 bardak su için derler; ancak gerçekten yememek için 2 bardak su içmeyi önerir çoğu diyetisyen. Siz de karnınızı yemekle değil su ile doldurun ve 1 bardak suyu da yemek arasında yudumlayın.

5. Yüksek kalorili yiyeceklerden kaçının
Spor yapmadan karın inceltmenin yolları ‘nı sayarken elbette kalori hesabı yapmanın önemine değineceğim. Çünkü sporsuz yağ kaybetmek normal zamanların aksine günde 500 kalori az yemeniz gerekir mesela. Bunun için de yağlı yiyecekler yemekten kaçının ve sindirimi daha uzun süren, yüksek lifli gıdaları tercih edin.

6. Büyük konuş küçük lokma ye!
Küçük konuş büyük lokma ye cümlesinin hükmü kalmadı artık! Artık küçük lokma atma zamanı. Üstelik lokmanızı değil belki ama ağızdaki her çiğnemeyi sayarsanız iyi olur. Bir lokmayı 30 defa çiğnedikten sonra yutun.

7. Dengeli beslenin!
Dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı bel ve karın bölgesinin yağlanmasında en büyük etkenlerden biri. Karın yağının azaltmanın en iyi olu ise dengeli bir diyet takip gereğidir. Bu diyet esasında aç kalmamak önemli. Meyve, sebze ve tam tahıllar içeren düşük yağlı diyet, kolay göbek eritme yöntemi!



8. Kahvaltı en önemli öğün!

Unutmayın; sağlıklı bir kahvaltı metabolizmayı çalıştırır. Öğün atlamak uzun süre aç kalmak metabolizmanızı yavaşlatır.

9. Sirke şart
Salatanızda mutlaka sirke kullanın. Yemeklerde asla krema kullanmayın. Kuru meyve yerine taze meyve kullanın.

10. Bitter candır!
Evde kuru meyve bulundurmaya çalışın ve tatlı yememeye çalışın… Kendinizi çok zorladınız fakat olmadı! Kuru Son Çare: Bitter!

modumoda


Saat: 14:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.