Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet - Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/)
-   -   Metobolizmayı hızlandıran sporlar (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/145214-metobolizmayi-hizlandiran-sporlar.html)

Elois 24.01.2015 10:14

Metobolizmayı hızlandıran sporlar
 
Metobolizmayı hızlandıran sporlar

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kış aylarında metabolizma hızımız, kan dolaşımının yavaşlaması nedeniyle düşüyor. Soğuk havanın da etkisiyle daha çabuk acıktığımız bu aylarında kilo almamak ve metabolizmayı hızlandırmak için en doğru yol spor yapmak. Soğuk havada spor yapmak yerine kışın spor salonlarını tercih edebilir ve doğru spor seçimleriyle metabolizmanızı hızlandırıp form tutabilirsiniz. İşte metabolizmayı hızlandıran spor türleri...



Spinning
1980'li yılların sonunda popüler hale gelen ve 2000'li yıllarda zirve yapan spinning, nabzı en çok hızlandıran ve kalbin hızlı kan pompalamasını sağlayan sporların başında geliyor. Spinning bisikleti ile yapılan bu spor, aslında bir aerobik egzersizi. Pedal çevirme hareketi arttıkça müziğin ritmi de artıyor ve spinning yapan kişi, müzikle motive ediliyor. 45 dakikada yaklaşık 450 kalori yakan spinning, kışın salonların da en popüler sporlarından biri.

Squat
Son dönemde özellikle kadınlar arasında popüler hale gelen squat, biçimli bacakların, kalkık popoların ve fit vücutların anahtar hareketi olarak kabul ediliyor. Spora vakit bulamayan kişiler squat'ı düzenli yaptığında kısa sürede sonuç alabiliyor. Günde ortalama 50 squat yapan bir kişi, bu basit çömelme hareketi ile hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de vücudunu forma sokuyor. Squat yaparken sırtın düz olmasına ve ağırlığı diz kapaklarına bindirmemeye özen göstermek gerekiyor. Vücudunuz dışında hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan yapacağınız squatlar, kış aylarında metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olabilir.


İp atlama
Çocukken severek yaptığımız ip atlama, metabolizmayı en çok hızlandıran sporlardan biri. İp atlarken tüm vücut kaslarınız çalışıyor, özellikle bacak kasları gelişiyor. Kardiyovasküler egzersizler arasında kilo vermeyi en çok hızlandıran bu sporu, evinizde ya da ofisinizde bile rahatlıkla yapabilirsiniz. 60 dakikada yaklaşık 650 kalori yakmanızı sağlayan bu sporu yaparken tek ihtiyacınız olan bir ip! Son dönemde farklı markalar sayaçlı ipleri de satışa sundu. Bu ipler sayesinde yaktığınız kalori de hesaplanıyor.

Koşu
Soğuk havada koşmak istemeyenlerin imdadına spor salonlarında ya da evlerde yer alan koşu bantları yetişiyor. İster yürüyüş hızında ister koşu hızında olsun, her gün 30 dakika bant üzerinde geçirilen zaman metabolizmanızı hızlandırmaya yetiyor. Kardiyovasküler egzersizler arasında en çok tercih edilen koşu, yaklaşık 45 dakika süre ile yapıldığında ortalama 200 kalori harcamanıza yardımcı oluyor.

Squash
Birçok kişinin favorisi olan tenisin yerini soğuk kış aylarında squash alıyor.
Squash, geçen yüzyılın başlarında İngiltere Harrow üniversitesi'nde öğrencilerin tenis sahasının boşalmasını beklerken biraz oyalanmak için karşılarındaki duvara top atmalarıyla bulunmuş bir oyun. 1911'de Tenis Komitesi tarafından resmen tanınan bu spor dalı, vücuttaki tüm kasları çalıştırırken beceri, dayanıklılık sağlıyor ve refleksleri de geliştiriyor. Vücuda tümden güç, denge ve esneklik kazandırıyor. Aynı zamanda metabolizma hızını artırıyor.


Saat: 20:55

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.