Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet - Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/)
-   -   Şok Diyet ile Zayıflama (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/149508-sok-diyet-ile-zayiflama.html)

Jaqen 17.03.2015 11:49

Şok Diyet ile Zayıflama
 
Şok Diyet ile Zayıflama
Bazen beklediğimiz özel bir davet vardır, ya da bayram, yılbaşı, mezuniyet gecesi, düğün, nişan, açılış daveti, toplantı, vs. Bütün bu organizasyonlar için kendimizi o üne hazırlamak isteriz. çünkü amaç o gün çok üzel görünmektir. üzel görünmek için saçımızdan tırnağımıza, elbisemizden ayakkabımıza, çantamızdan aksesuarlarımıza kadar her detayı ince ince düşünürüz.



özellikle kadın olmak, bu özel davetlere çok özel biçimde hazırlanmayı gerektirmiyor mu? Kadınların bir diğer kadınlar üzerindeki detaycı bakışları, hata arama huyu, herkesten üzel olma tutkusu yüzünden bugün birçok sektör ayakta sapasağlam duruyor. Kadınların üzel görünme çabaları uğruna girdikleri bütün uğraşlar onları ayakta tutan en önemli unsurlardır. örneğin bir davete kaç gün kaldığına bağlı olarak hazırlıkları tüm hızıyla başlar. Saçları ne renk olacak, boyu ve modeli ne olacak, yeni bir trend çıkmış, ombre yaptırsam mı diye düşünecek, daha o günden itibaren her gün elbise ve ona uygun ayakkabı, çanta aramaya başlayacaktır.

Takıları tek tek üzerinde tutarak hangisinin kendisine daha çok yakıştığını deneyecektir. İşte tüm bu çabalar sadece üzel ve alımlı görünmek adına yapılan aktivitelerdir. üzellik uğruna zaman zaman, davet tipine göre, mevsimine göre değişen değişimlerin dışında özellikle kadınların hiç bitmeyen bir üzellik çabası vardır ki o da kilo problemi. Kadınlar her mevsim, her yıl, her ay, kısacası her an zayıf olmak ister. Bu arzu elbette ki sadece kadınlarda yoktur. Kendisine dikkat eden, hayata bağlı, kendisine ve insanlara saygı duyan herkes fit bir görünüm elde etmek ister.

Bu çok masum bir istektir. Fakat bu kilo problemi maalesef yüzyıllardır kesin çözülememiş bir sırdır. Teknolojinin gelişim hızının aksine zayıflama sektöründe maalesef henüz çok etkili, kalıcı ve kolay bir zayıflama formülü yoktur. çünkü zayıflamak ancak çaba isteyen bir şeydir. Yani biz vücudumuzdan ne istiyorsak ona onu vermeliyiz. Zira hem çok zayıf kalmak isteyip hem de çok yiyemeyiz. Yemek konusunda bizlerin beyni maalesef bize ihanet eder. Yemek yeme dürtüsü, karnımızın aç oluşu, iştah kontrolümüz hep beynimizden gelen sinyaller sayesinde olur.

Zaten yemek yeme konusunda beynimizi istediğimiz gibi kontrol edebiliyor olsaydık bugün için şişmanlık bir problem olmaktan çıkacaktı. Dolayısıyla henüz böyle bir gelişme olmadığı için fazla kilolarımızdan kurtulmak istiyorsak kesinlikle beslenme programımızı düzenlememiz gerekmektedir. Daha önceden bahsettiğimiz özel davetler söz konusu olduğunda ise durum daha da vahimdir. çünkü kilo vermek için çok daha az vaktimiz vardır. Bir an önce o özel günde giyeceğimiz elbiseye sığmalıyız. O gün herkes ne kadar kilo verdiğimizi söylemeli. O gün ortamda kendimizi fit hissetmeliyiz. Kalan kısa sürede çok hızlı kilo vermenin formülü ise şok diyetlerdir.

Şok diyetler her uzmana göre değişen, her uygulayanda farklı etkiler gösteren bir hızlı kilo verme formülüdür. Şok diyetlerden genelde herkes çok üzel sonuçlar almaktadır. Fakat genelde de şok diyet programı bitince eskiye aynen bir geri dönüş yapıldığı için aynı hızla kilolar geri alınır. Halbuki uygulanan bir şok diyetin ardından eski alışkanlıklardan vazgeçilebilse ve daha dengeli beslenmeye gidilse çok kalıcı ve hızlı zayıflama etkisi görülebilir. Şok diyetler spor ile desteklendiğinde şok diyetin verimi en az 2 kat artar. Şok diyetin kalıcı etkileri ünlü kişilerde de gözle görülmektedir. örneğin Kenan Doğulu'nun yaptığı 1 aylık lahana diyeti birçok kişi tarafından uygulandı ve üzel sonuçlar alındı.

Kenan Doğulu'nun yaptığı şok diyet şu şekildedir;
1. Gün: Bütün lahanayı ufak ufak doğrayıp tencereye atıyoruz. İçine 2 büyük havuç, 1 büyük soğan, 1 orta boy kabak doğrayıp 2 litre su ilave edip sebzeler haşlanıncaya kadar kaynatıyoruz. İçine çok az tuz atılabilir ama kesinlikle yağ konulmayacak. Sebzeler pişince ister rondodan geçirin ister doğranmış şekilde bir gün boyunca tüketiyoruz. Bu bir gün boyunca başka hiçbir şey yemiyoruz.
2. Gün: Bütün gün yeni hazırlayacağımız lahana çorbasından ve meyve yiyoruz. (muz, kavun, karpuz, üzüm gibi çok şekerli meyveler hariç.)
3. Gün: Yine taze hazırlayacağımız lahana çorbasından, istediğimiz meyvelerden ve sadece ızgara olmak kaydıyla et türü yiyoruz. Bu et grubunda balık, kırmızı et, tavuk eti, hindi eti olabilir.
4. Gün: ilk 3 günde yiyebildiğimiz besinleri tekrar o gün için tüketiyoruz.
5. Gün: Sadece lahana çorbası ve yağsız 1 kaşık pilav ya da makarna yiyoruz.
6. Gün: Yine yağ yakıcı lahana çorbasından ve ızgara et gruplarından herhangi birini yiyoruz
7. Gün: Yağ yakıcı çorbaya devam ve ilaveten 6 gün boyunca yiyebildiğimiz her şeyden yiyoruz.
Bir diğer Ender Saraç şok diyet listesi ise şöyle;
7 gün boyunca her gün aynı program yapılır.
Kahvaltıda şekersiz yeşil çay, 3 adet haşlanmış yumurta, sadece yeşillikler (maydonoz, dereotu, roka, marul, biber gibi).
Ara öğünde; 1 bardak yağsız süt, bir avuç kadar mısır gevreği.
öğle yemeğinde; tavuklu salata, yağsız ton balıklı salata, sade yeşillikli salatalardan birisi, 100 gram haşlanmış ya da ızgara et (tavuk, hindi, dana eti, balık olabilir), 1 kase yağsız yoğurt.
Ara öğünde; 1 bardak bitki çayı şekersiz olarak tüketilecek, 1 tane diyet bisküvi.
Akşam yemeğinde; yağsız ve çok az tuzlu sebze çorbası, salata ve yağsız haşlanmış ya da çiğ sebze tüketilecektir. Akşam yemeği en geç 6 da bitecek ve her gün 30 dakika hızlı tempoda yürüyüş yapılacaktır.
3 günde 5 kilo verdiren şok diyeti;
Öncelikle bu diyet sadece 3 gün yapılmalıdır. 3 gün yapıldıktan sonra tekrar 2 ay sonra tekrar edilebilir. 3 günde 5 kilo verdiren diyet programında 3 gün boyunca her gün 3 litre su içiyoruz ve her gün 30 dakika koşuyoruz. 3 gün boyunca aynı listeyi uyguluyoruz.
Sabah; yarım bardak ılık suya yarım limon suyu sıkılıp aç karnına içilir. Daha sonra 1 bardak şekersiz çay, bitki çayı ya da kahve arzuya göre tüketilir. 1 tane salatalık, 1 yaprak marul, yarım demet maydonoz, yarım demet roka ve 2 tane yumurta.
Ara öğünde sadece 1 tane yeşil elma var.
öğle yemeğinde 1 kase yoğurt, 1 tane salatalık, istendiği kadar yeşillik ve 1 kase yağsız çorba tüketilecek.
Akşam yine yağsız sebze çorbası, 1 kase yoğurt ve 1 elma var.
5 günde 5 kilo verdiren garantili şok diyet listesi ise şu şekildedir;
Kişiye göre değişmekle birlikte tam yapıldığında 5 günde en az 5 kilo verdiren şok bir diyet listesidir. Yalnız bu şok diyeti sadece 5 gün yapılır ve ardından normal bir diyet programına geçilir. 1 ay ara verdikten sonra bu diyet tekrarlanabilir.
İlk 3 gün sabah, öğle, akşam ve her acıktığımızda sadece haşlanmış patates yiyoruz.
4. gün; haşlanmış patates yemeye devam ediyor ve ilaveten elma, armut, portakal, mandalina meyvelerinden tercihen bir tanesini yiyoruz. Akşam yemeğinde 1 adet haşlanmış tavuk budu ilave ediliyor.
5. gün; yine haşlanmış patates, meyve, salata yiyoruz.

Şok diyetin sakıncalı olduğuna dair bir çok şey duyar, her yerde bir şeyler okuruz. Fakat şok diyetinin içeriğine bağlı olarak şok diyetler de kendi içinde bir dengede olmak zorundadır. Ayrıca şok diyetler 3 gün, 5 gün, en fazla 1 hafta yapıldığı için kişi için çok da sakıncası yoktur. Aksine fazla kilolu kişilerdeki dengesiz ve aşırı besin tüketme durumundan sonra tam anlamıyla bir detoks etkisi gösterir. Şok diyetler yapılmadan önce içeriğine mutlaka bakılmalıdır. çok uzun günlerde tek tip beslenme tipi olan programlardan uzak durulmalıdır. Şok diyet dahi olsa içinde meyvesi, eti, yeşilliği olmalıdır. Zira tek tip beslenme yapan kişilerin vücudu savunma mekanizmasına geçerek kilo vermesi yavaşlar ve kilo veremez. Fakat hem metabolizmayı hızlandıran hem az yiyerek kilo verdiren şok diyetler çok idealdir.


Saat: 19:13

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.