Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet - Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/)
-   -   Hızlı ve Sağlıklı Zayıflama (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/152775-hizli-ve-saglikli-zayiflama.html)

DeRDeST 09.05.2015 22:52

Hızlı ve Sağlıklı Zayıflama
 
Hızlı ve Sağlıklı Zayıflama

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Zayıflama uğruna uyguladığımız ağır diyetler çoğu zaman bizi zayıflatmak yerine sağlımızı bozmakta ve başarısız sonuçlar vermektedir. Bunun sebebi her insanın vücut yapısının birbirinden farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Başka birine iyi gelen bir diyet sizin bünyenize ağır gelebilir ve sizde yağ yerine kas ve su kaybına sebep olabilir. Vücudunuzda yağlarınızın erimesi yerine kas ve su oranınızın azalması zayıflama değil vücutta sarkma ve kemik çıkıntıları oluşturur. Fakat kendi hayatımızda yapacağımız bazı ufak değişikliklerle hızlı ve sağlıklı zayıflama sağlayabilirsiniz.

1-)Yemek Saatlerinde Değişiklik Yapın

Dengesiz bir yemek düzenine vücudunuz uyum sağlamakta zorluk çekeceği için az yeseniz bile kilo almanıza sebep olabilir. Çünkü uzun zaman aç kalıp daha sonra aniden yemek yemeniz sindirimi zorlaştıracağı için yağ birikimine sebep olabilir. Bu sebeple günde en az 3 sefer fakat belirli saatlerde yemek yemelisiniz. Özellikle akşam yemeği saatini biraz geriye almanız gerekmektedir. Çünkü uyumadan birkaç saat önce yiyeceğiniz akşam yemeği uyuduğunuz zamana kadar sindirilip yakıldığı için şişmanlamanızı engelleyecektir. Akşam yemeğini fazla abartmamalısınız çünkü akşam aktif bir koşuşturma içerisinde olmadığımız için sindirim daha yavaş yaşanmaktadır. Kesinlikle yemek yer yemez yatmayın.

2-) Şekerden Uzak Durun

Yediğimiz yemeklerde bulunan doğal şekerin üstüne birde tatlı yememiz aşırı şeker alımına sebep olarak kilo yapmaktadır. Şekerden uzak durmak sağlıklı zayıflamanın en önemli adımı olarak görülebilir. Çünkü yediğimiz unlu mamullerde bile şeker bulunmaktadır. Yemeklerden sonra tatlı yememek, içinde yoğun miktarda şeker bulunan beyaz ekmeği tüketmemek hızlı zayıflamanıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Ayrıca alışkanlık haline getirdiğiniz atıştırmalık abur cuburlar, kekler, gofretlerin çok fazla şeker içerdiğini unutmayınız.

3-) Alkol Kullanmayın

Alkollü içecekler ve kola, gazoz gibi gazlı içecekler vücudumuzda yağ emilimini arttırmaktadır. Vücudumuz normalde yağları yakması gerekirken özellikle göbek bölgesinde olmak üzere depolamaya başlar. Ayrıca alkol böbreklerin işleyişini zayıflatarak sindirimi güçleştirmekte ve sağlığımız ciddi şekilde bozmaktadır. Başta kola olmak üzere diğer tüm gazlı içeceklerde yoğun şeker bulunması kilo almamızı kolaylaştıran etkenlerdendir.

4-) Bitkisel Çaylar Tüketin

Genel alışkanlığımız olan siyah çayı sizce de bir kenara bırakıp yeşil çay vb. mideyi rahatlatma, sindirimi kolaylaştırma etkisi olan çayları tüketmenin zamanı gelmedi mi? Artık bitkisel çayları içmeyi bir alışkanlık haline getirir ve siyah çaya olan bağlılığımızı yeşil çaya yönlendirmeyi başarırsak sağlıklı ve hızlı zayıflama kendiliğinden oluşacaktır.

5-) Egzersiz Yaşam Tarzınız Olsun

Düzenli olarak spor yapmayı, işe yürüyerek gidip gelmeyi veya akşamları yemekten sonra televizyon karşısında oturmak yerine dışarıya çıkıp yarım saat yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirdiğimizde zayıflama kendiliğinden gelecek ve daha zinde bir yaşama merhaba demiş olacaksınız. Diğer diyet programlarında uygulanan ağır koşullarda egzersizler vücudunuzu tahrip edecek hızlı bir zayıflama sağlasanız bile sağlığınız bozulmuş olacaktır ve hemen ardından sporu alışkanlık haline getirmediğiniz için tekrar kilo alacaksınız.

Hızlı, kalıcı ve sağlıklı zayıflama dönemlik diyetler ve aktivitelerle olmayıp yaşam tarzınızda yapacağınız ufak değişikliklere bağlıdır.


Saat: 01:47

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.