Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet - Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/)
-   -   2016 Diyet ve Sağlıklı Beslenme Trendleri (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/177180-2016-diyet-ve-saglikli-beslenme-trendleri.html)

YeşiL6 17.02.2016 12:17

2016 Diyet ve Sağlıklı Beslenme Trendleri
 
2016 Diyet ve Sağlıklı Beslenme Trendleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yeni yıla girerken kendimize verdiğimiz sözlerden biri de hiç kuşkusuz o birkaç kilo fazlalıktan kurtulmaktır. Eğer fazlalığınız gerçekten birkaç kiloysa çok dert edecek bir şey de değil aslında. Televizyonda olsun, internette olsun her gün karşınıza çıkan zayıflamak için bunlara dikkat edin başlıklı haber ve makalelerde duyduklarınızı çok da kendinizi sıkmadan uygularsanız kısa sürede olmasa da zamanla hem fazlalıklarınızdan kurtulabilir hem de kilonuzu sabitleyebilirsiniz.


Her kafadan başka bir ses çıkıyor hangisini yapacağımı şaşırdım diyorsanız zaten yanlış kişileri dinliyorsunuz demektir. Sağlık konusunda doğru olan şeyler tek bir kişi tarafından söylenmez hiçbir zaman, hep bir ağızdan koro halinde söylenir. Bir kenarda tek başına avazı çıktığı kadar bağıranlara değil tane tane konuşup aynı şeyleri söyleyenlere dikkat kesilin. İşlenmiş gıdalar ve abur cuburdan uzak durun, şekeri azaltın, ekmeği tam buğday ekmeği olarak sınırlı miktarda tüketin, erken yatın ve dinç kalkın, spor yapın, vs.

Bu mantıklı şeyleri genellikle duymazdan geliyoruz çünkü işimize gelmiyor. Onun yerine kalıcı çözüm getirmediği gibi vücudumuza kalıcı hasarlar verebilecek haplar, zayıflama çayları vs.’ye dikiyoruz gözümüzü. Hayat şartları zor, sağlıklı yemekler hazırlamak, spor yapmak için vakit ayırmak zor. Sayacak olsanız ne bahaneleriniz var kim bilir.

2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de günlük kişi başı televizyon izleme süresi 6 saat, internete girme süresi 3 saat. Birçoklarınız bu aktiviteler için bu kadar uzun süre ayırmıyor olabilirsiniz ama televizyon karşısında vakit geçirmiyorum diyenlerin sayısı çok azdır eminim. Hal böyleyken kendime, beslenme düzenime vakit ayıramıyorum cümleleri anlamını yitiriyor.

Benim 2016 yılı için kişisel tavsiyem bahaneleri bir kenara bırakarak kendinizin ve sizinle birlikte ailenizin sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşamasına daha fazla vakit ayırmanız yönünde olacaktır.

Geçtiğimiz yıl sağlıklı beslenme konusunda en büyük trend şekere açılan savaş ve hayatımıza yeni giren iki yeni şey de kinao ve chia tohumu olmuştu. 2016 yılında sağlıklı beslenme uzmanlarından en çok duyacağımız şeylerin bunlar olması tahmin ediliyor;

Şeker Tükaka

Bu konudaki trend değişmiyor, şeker yine lanetliler listesinde. Kadınların günlük alması gereken şeker miktarı maksimum 6 çay kaşığı iken şu an günlük ortalama 19,5 çay kaşığı şeker tüketimi gerçekleşiyormuş. Geçmiş yıllarda yağ konusunda yapılan baskı son birkaç yıldan bu yana yönünü şekere çevirdi. Bu yıl da durum değişmiyor. Diyetisyenler ve sağlıklı beslenme uzmanları yine yıl boyunca neden şeker tüketmememiz gerektiğini anlatacak görünüşe göre.

Yeni Moda Matcha

2015 yılında duymaya başlamış olabilirsiniz matchayı. Adının afili olduğuna bakmayın. Kendisi toz yeşil çay aslında. Diyetisyenlerden bolca duyacaksınız bu yıl. Antioksidanlar açısından oldukça zengin olan matcha özellikle yine geçtiğimiz yıl hayatımıza giren detoks ve smoothieli beslenme düzeninde yerini alacak gibi görünüyor.

Deniz Yosunu Tozunu Duymaya Alışın

Matcha gibi deniz yosunu tozu da yine detoksçuların dilinden düşürmedikleri bir madde haline gelecek, duymaya alışın ve kullanmayı planlıyorsanız stoklarınızı yapmaya başlayın.

Vitaminler Out Mineraller In

Bu yıl bol viramin tüketiminden ziyade bol mineral tüketimi tavsiye edilecek. Vitamin hapları yerine mineral haplarına doğru bir kayma öngörülüyor. Özellikle magnezyum (ki yulaf, keten tohumu, susam, tahin, badem ve muzun içinde bolca var) tüketimi teşvik edilecek.

Ev Yemeği

Bu yıl beslenme konusunda eskiye dönüş başlıyor ve evde yemek pişirme trend oluyor. Instagramda görmeye alıştığınız sushi fotoğraflarının yerini düşük kalorili karnıyarıklar alabilir.


Saat: 19:33

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.