Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet - Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/)
-   -   Patates Kilo Vermemize Yardımcı Olur Mu ? (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/185003-patates-kilo-vermemize-yardimci-olur-mu.html)

Jade 22.08.2016 16:35

Patates Kilo Vermemize Yardımcı Olur Mu ?
 
Patates Kilo Vermemize Yardımcı Olur Mu ?


Bildiğimiz gibi patates patlıcangiller familyasından yumruları yenen otsu bitki türleri. Boyu 60-80 cm’ye varan, beyazımsı-pembemsi çiçekler açan, yumruları hariç zehirli otsu bir bitkidir. patateste nişasta ve belli bir oranda protein bulunur; nişasta %20, protein %12’dir. Patatesin doğru tüketilmesi halinde içinde bulunan besleyici vitaminlerden yararlanabilir, Rahatlıkla kilo vermek için kullanabilirsiniz.

Potasyum oranı bir muzun iki katına eşittir. Bu multivitamin yiyeceğin içinde manganez, lif, protein, demir, magnezyum ve C vitamini de bulunur. Patatesin kabuğu B6 vitamini açısından süper bir gıdadır.

Bilgi ! : Patateste bulunan nişasta kilo kaybına yardımcı olan polisakkarit içerir. Patates kilo verdirir fakat patates kızartmasından uzak durun .

Patetes kızartmasından uzak durmanız gerekiyor. Ama patatesi kızartma şeklinde seviyorum diyorsanız o zaman patatesi kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Tepsiye yayın üzerine zeytinyağı ve tuz ilave edin. Fırında pişirin.

Kan şekeri olan insanlarda patatesi tüketirken dikkatli olması gerekiyor . Patatesin glisemik indeksi 85 dir. Yani yüksek şekeri olan kişilerin patatesi küçük veya en fazla orta boy olarak tüketmeleri gerekmektedir.

Ayrıca patates içerdiği yüksek magnezyum oranı sayesinde cilt sağlığına olumlu katkılar yapar ve cildi güzelleştirir , vücuttan toksit maddelerin atılmasında yardımcı olur , içeriğindeki B vitaminleri sinir sisteminizi rahatlatmada yardımcı olur .

Patatesin yararları olduğu gibi elbet zararlarıda vardır . Eğer vücudunuz patatine karşı duyarlı ise, ham patates size pek iyi gelmez ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Yüksek kalorili olması sebebiyle diyet yapanlara sıklıkla tüketmeleri tavsiye edilmez.

alıntı

Brcu 22.08.2016 17:06

Cevap: Patates Kilo Vermemize Yardımcı Olur Mu ?
 
Ozaman yaşasın haşlanmış patates! ^^


Saat: 17:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.