Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Diyet - Sağlıklı Beslenme
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

İyi bir çiğ köfte buz ile yoğrulur

Diyet - Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan İyi bir çiğ köfte buz ile yoğrulur konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.01.2017, 16:05   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İyi bir çiğ köfte buz ile yoğrulur

İyi bir çiğ köfte buz ile yoğrulur

Çiğ köftenin az su veya buzla yoğrulması ve bol yeşillikle tüketilmesi gerektiği vurguladı. Yıllardır birçok ortamda limonla birlikte servis edilen çiğ köftenin aslında bu şekilde tüketilmesinin de doğru olmadığı ifade edildi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Genel Sekreteri Hasan Fehmi Hayırlı Şanlıurfa’da mutfak kültürünün vazgeçilmez tatlarından çiğ köftenin hazırlanışı ve muhafazası ile ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığı makale hazırladı.

Çiğ köftenin tescili için başlatılan çalışmaları yürüten Hasan Fehmi Hayırlı 3 ayda bir yayınlanan ŞUTSO dergisinin son sayısındaki “Şöhreti ülke sınırlarını aşmış mahalli yiyeceğimiz” başlıklı makalesinde çiğ köftenin yapılışı hakkında önemli bilgilere yer verdi.

Hayırlı makalesinde kentteki yaygın kanaate göre tarihi Hz. İbrahim’e kadar dayanan çiğ köftenin hemen bütün evlerin sofralarını süsleyen özel günlerin en önemli ikramı olduğuna değiniliyor.

Çiğ köftenin özel olarak hazırlanmış kalaylı bakır kaplarda ev yapımı isot (pul biber) kara et köftelik bulgur salça tuz baharat yeşil soğan ve sarımsağın yoğrulmasıyla yapıldığını belirten Hayırlı kaliteli çiğ köfte hazırlanışında bol su yerine buz kullanılması tavsiyesinde bulundu.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Limonla Tüketilmez

Avucu terleyen bir kişi tarafından hazırlanan çiğ köftenin makbul sayılmadığına işaret eden Hayırlı çiğ köftenin yoğrulduktan kısa sonra tüketilmesi gerektiği aksi halde buzdolabında muhafaza edilen çiğ köftede mikroorganizmaların kolaylıkla üreme imkanı bulduğunu kaydetti.

Yıllardır birçok ortamda limonla birlikte servis edilen çiğ köftenin aslında bu şekilde tüketilmesinin doğru olmadığının belirten Hayırlı iyi bir çiğ köftenin az su veya buzla yoğrulması ve bol yeşillikle tüketilmesi gerektiği vurguladı.

Şanlıurfa’da yoğrulan çiğ köftenin kısa sürede tüketildiği bu nedenle içerisinde mikroorganizmaların üreme imkanı bulunmadığına işaret eden Hayırlı başka illerde ticari amaçla hazırlanan ve buzdolabında muhafaza edilen çiğ köftenin sağlıklı olmadığını öne sürdü.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

6 Kişilik Standart Çiğköftenin Hazırlanış

Çiğ köfte için özel olarak kalaylanmış bakır kaba 200 gram isot 1 adet doğranmış kuru soğan 1 baş sarımsak tuz ve baharat (tarçın karabiber karanfil) karıştırılır.

Dövülmüş kara et ilave edilip bir süre soğuk su veya buz ile yoğrulan karışıma ara ara bulgur katılarak macun kıvamına getirilmesi sağlanır.

10-12 dakikalık yoğurma sürecinin ardından az miktarda salça ve onu takiben maydanoz ve yeşil soğandan oluşan ince ince doğranmış yeşillik ilave edilir. Bu şekilde birkaç dakika daha yoğrulan çiğ köfte tabaklara alınarak servis yapılır.

Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 11:27