|
Diyet - Sağlıklı Beslenme kategorisinde açılmış olan İyi bir çiğ köfte buz ile yoğrulur konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
17.01.2017, 16:05 | #1 (permalink) |
Süper Üye | İyi bir çiğ köfte buz ile yoğrulur İyi bir çiğ köfte buz ile yoğrulur Çiğ köftenin az su veya buzla yoğrulması ve bol yeşillikle tüketilmesi gerektiği vurguladı. Yıllardır birçok ortamda limonla birlikte servis edilen çiğ köftenin aslında bu şekilde tüketilmesinin de doğru olmadığı ifade edildi. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Genel Sekreteri Hasan Fehmi Hayırlı Şanlıurfa’da mutfak kültürünün vazgeçilmez tatlarından çiğ köftenin hazırlanışı ve muhafazası ile ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığı makale hazırladı. Çiğ köftenin tescili için başlatılan çalışmaları yürüten Hasan Fehmi Hayırlı 3 ayda bir yayınlanan ŞUTSO dergisinin son sayısındaki “Şöhreti ülke sınırlarını aşmış mahalli yiyeceğimiz” başlıklı makalesinde çiğ köftenin yapılışı hakkında önemli bilgilere yer verdi. Hayırlı makalesinde kentteki yaygın kanaate göre tarihi Hz. İbrahim’e kadar dayanan çiğ köftenin hemen bütün evlerin sofralarını süsleyen özel günlerin en önemli ikramı olduğuna değiniliyor. Çiğ köftenin özel olarak hazırlanmış kalaylı bakır kaplarda ev yapımı isot (pul biber) kara et köftelik bulgur salça tuz baharat yeşil soğan ve sarımsağın yoğrulmasıyla yapıldığını belirten Hayırlı kaliteli çiğ köfte hazırlanışında bol su yerine buz kullanılması tavsiyesinde bulundu. [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
|
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |