Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet - Sağlıklı Beslenme (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/)
-   -   En Eğlenceli Diyet Yiyecekleri (https://www.forumaski.com/diyet-saglikli-beslenme/93647-en-eglenceli-diyet-yiyecekleri.html)

Jineps 26.02.2014 21:55

En Eğlenceli Diyet Yiyecekleri
 
En Eğlenceli Diyet Yiyecekleri

CEVİZ

E vitamini yönünden zengin ceviz kolesterolü düşürüyor. Diyet sırasında kilo kontrolü ve çok fazla enerji almamak için günde 5 tane ceviz yemeniz yeterli.

KİVİ VE GREYFURT

Ciddi bir C vitamini kaynağıdır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek enfeksiyonlara karşı korur. Ayrıca C vitamininden yüksek gıdaların tüketiminin (kivi greyfurt gibi) meme kanseri oluşma riskini azalttığı bilinmektedir. Mutlaka günde 2 adet kivi ve 2 adet greyfurtu diyetinize eklemelisiniz.


FINDIK

E vitamininden zengin olan fındık antioksidan özelliği ile vücudu mikroplardan arındırıyor. Diyet sırasında kas zayıflamasını önlüyor. Sinir sistemine pozitif etkisinden dolayı diyet yapanların günde 10 tane koruma programlarında olanların ise haftada 3 defa 50 gr. fındık tüketmesi tavsiye ediliyor. Fındık her ne kadar yararlı bir kuruyemiş olsa da gerektiğinden fazla tüketildiğinde kilo verimini engelleyeceği için diyet yapanların bu sayıyı geçmemesi gerekiyor. Zaten günde 10 fındık ile 2 avuç fındık yemenin vücuda sağlayacağı fayda aynı.

YOĞURT

Bz (Riboflevin) vitamininden zengin olan yoğurdun cildimize kemik ve dişlerimize yararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz. Yoğurt aynı zamanda sinir sistemimiz için de yararlı bir besin. Günde 1 kâse yoğurdu ihmâl etmeyin.

ÇİLEK

Antioksidan ve lif bakımından zengin olan çileklerin porsiyon kontrolü kolaydır tatlı atıştırmalıklar yerine sağlıklı ve ideal çerez gibidir.

AVOKADO

Tekli doymamış yağ içermesinin yanında avokado iyi bir potasyum lütein B vitaminleriyle E vitamini kaynağıdır. Kremalı tadı ve şekli sandviçlerinizdeki mayonezin yerine geçer. Avokadoyu domates ve havuç gibi antioksidan bakımından zengin yiyeceklerle eşleştirirseniz vücudunuzun antioksidanları absorbe etme yeteneğine katkıda bulunursunuz.

ELMA VE ARMUT

Elma pektin içeriyor. 2007 yılında Georgia Üniversitesi'nde yapılan araştırmada pektinin prostat kanseriyle savaştığı bulundu. Pektinin diğer yararları: kolon kanseri hücreleri üzerinde etkilidir kolesterolü ve glukoz seviyesini düşürür. Hem elma hem de armut mükemmel lif kaynağıdır bunlar da sizin uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.

BITTER ÇİKOLATA

Antioksidan bakımından zengin olan ve doğal bir antidepresan olan serotonin içeren bitter çikolata ayrıca iyi bir endorfin (mutluluk hormonu) kaynağıdır. Kan damarlarını gevşetir ve kan basıncının düşmesine yardım eder. Ancak porsiyonlarınızı küçük tutmayı unutmayın.


Saat: 19:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.