Kereviz Çorbası Tarifi Kereviz Çorbası Tarifi Malzemeler 1 adet kereviz 1 baş soğan Yarım kilo süt 1-2 tanekarabiber 2 bardak su 1 yemek kaşığı un Yeteri kadar tuz 1 çay kaşığının ucuyla karabiber 1 yumurta sarısı 1 kutu krema [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hazırlanışı Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevirin. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edin ve 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalayın. Ilınan çorbadan bir kepçe alarak un bir bulamaç haline getirerek (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatın. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edip bir taşım daha kaynatıp servise sunun. Arzuya göre tuz ilave edin. |
Saat: 10:10 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.