Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Diyet Yemekleri (https://www.forumaski.com/diyet-yemekleri/)
-   -   Çikolatadan Korkmayın (https://www.forumaski.com/diyet-yemekleri/61554-cikolatadan-korkmayin.html)

Jaqen 21.10.2013 18:57

Çikolatadan Korkmayın
 
Çikolatadan Korkmayın

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Çikolata, özellikle biz kadınların, şu hayatta en çok sevdiği şeylerden biridir. Kötü biten bir ilişkiden sonra, depresyonda ya da acı bir haberde en iyi arkadaşımız olan çikolata, aynı zamanda birçok diyet listesinin de yasaklılar listesinde yer alır. Oysa çikolata, sandığınız kadar da kötü ve tehlikeli değildir. Çikolata içerdiği maddeler ile, vücutta endorfin hormonunun salgılanmasını sağlar ve kişinin mutlu olmasını sağlar. Ancak bazı çikolatalar da direk olarak yağa dönüşür ve kilo almanıza neden olur. Hangi çikolatanın yararlı, hangi çikolatanın zararlı olduğunu merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Bitter çikolata, ağızda bıraktığı muhteşem tadı ile en çok sevilen tatlılardan biridir. Geçmişi M.Ö 1500 yılına kadar dayanan bitter çikolatanın sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Kan şekerinin kontrol altında tutulmasını sağlamak, kalp sağlığını korumak, kilo kaybına yardımcı olmak, stresi önlemek ve beyin gücünü arttırmak gibi birçok faydası bulunan bitter çikolatanın, birçok tatlıya oranla da kalorisi oldukça düşüktür. Bunların yanı sıra yaz aylarında mutlaka tüketmeniz gereken bitter çikolata, içerdiği flavonaller sayesinde güneş yanıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir.

“Kanserle Savaşan En İyi Yiyecekler” listesinde; yeşil çay, sarımsak, kırmızı şarap ve yaban mersini gibi besinlerin yanında yer alan bitter çikolata yerken, içerdiği kakao miktarına mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Paketin üstünde yer alan listede, en az %70 kakao içermektedir, yazması gerekiyor. Canınız tatlı çektiğinde en iyi alternatiflerden biri olan bitter çikolatanın tüketimini de normal seviyede tutmakta yarar var. Zararlı olan çikolatalara gelince, kakao oranı düştükçe, çikolatanın faydası da azalmaktadır. Bol miktarda krema içeren, çeşitli yağlar ve şuruplarla karıştıralarak farklı aromalar elde edilen çikolatalardan uzak durmalısınız.



mehtap22 23.12.2013 09:50

Cevap: Çikolatadan Korkmayın
 
Tatlı krizinin yengane yardımcısı :-)


Saat: 07:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.