|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Pirinçli Hanım Parmağı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
06.07.2015, 11:45 | #1 (permalink) |
| Pirinçli Hanım Parmağı Tarifi Pirinçli Hanım Parmağı Tarifi Pirinçli Hanım Parmağı Tarifi, Yöresel Hanım Parmağı Tarifi, Hanım Parmağı Nasıl Yapılır [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Doğu Akdeniz mutfağının damak tadımıza uygun yemeklerinden olan pirinçli hanım parmağı tarifimiz 8 kişilik. Kullanılacak malzemelere baktığınızda bolca baharat kullanıldığını göreceksiniz. Sofranızda değişik lezzetler arıyorsanız, pişirince pişman olmayacağınız bir tarif sunuyoruz sizlere. Malzemeler: 2 adet orta boy soğan 3 kaşık zeytinyağı 1 çay bardağı dolmalık fıstık 1 su bardağı pirinç 1/2 kg kıyma 1 bardak su 1 demet nane 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı mercanköşk 1 çay bardağı kuşüzümü Yarım çay kaşığı karabiber, tuz 1 kg yufka Kızartmak için: Sıvıyağ Üzeri için: 300 gr. rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı: Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıymayı ekleyip, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip, 3 dakika kadar kavurun. 1 bardak suyu ilave edip pişirin. Kıyılmış nane, mercanköşk, tarçın, kuşüzümü, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Yufkaları serip 8 üçgen parçaya bölün. Üçgenlerin geniş taraflarına hazırladığınız içi pay edin. Sigara böreği gibi sarıp, kızgın yağda kızartın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek servis edin. Afiyet olsun..
__________________ . . . . . . . . . Konu Behice tarafından (11.08.2015 Saat 11:41 ) değiştirilmiştir. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |