|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Onigiri - Japon Pirinç Topları Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
26.12.2012, 14:49 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Onigiri - Japon Pirinç Topları Tarifi Malzemeler: 4 bardak kısa taneli beyaz pirinç pişmemiş 4 1 / 2 su bardağı su 1 su bardağı su 1 / 4 çay kaşığı tuz 1 / 4 fincan palamut talaşı (kuru balık gevreği) 1/2 şeritler halinde kesilmiş 2 yaprak nori (kuru yosun), 2 yemek kaşığı susam Hazırlanışı: Bir kafes süzgeç pirinç suyun berraklaşıncaya kadar yıkayın. Bir tencerede yıkanmış pirinç ve 4 1 / 2 su bardağı su birleştirin. Ara sıra karıştırarak, yüksek ateşte kaynama noktasına getirin. Isıyı azaltın; pirinç suyu kapsayacak, 15 ila 20 dakika emilir. 15 dakika boyunca, pirinç bekletilir, pirinci buharla pişirmeye devam edelim. Pişmiş pirinçleri soğumaya bırakalım. 1 su bardağı suyu küçük bir kapta tuz ile birleştirin. Bu suyu, pirinçlere dokunmadan önce elleri nemlendirmek için kullanın. Pişmiş pirinci 8 eşit parçaya bölün. Her onigiri için bir porsiyon pirinç kullanın. Bir porsiyon pirinci ikiye bölün. Pirince bir çukur oluşturun ve palamut gevreğini çay kaşığı ile doldurun. Pirinçle, geri kalan kısmı kaplayın ve pirinç topu içindeki dolgu içine hafifçe bastırın. Nori'yi (kuru yosun) bir şerit şeklinde onigiriye sarın. Susam serpin. Toplam 8 onigiri yapmak için tekrarlayın. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |