|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Bulgaristan usulu patatesli musakka konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
26.07.2013, 11:40 | #1 (permalink) |
neden senin olduğun yerde değilim? | Bulgaristan usulu patatesli musakka Bulgaristan usulu patatesli musakka MALZ. (4kişilik) 5 adet patates 1/2 kilo kıyma 1/2 bardak su 3 kaşık un 2 kaşık sıvı yağ 1/2 lt süt 2 adet yumurta kırmızı biber,kekik,tuz,karabiber HAZIRLANISI Patateslerimizi küp küp doğruyoruz (fazla küçük olmasın),kıymamızı tavada baharatlarımız ile bir güzel kavurduktan sonra (iyice pişmeli kıyma),patateslerimizi ve suyumuzu ilave edip tavanın kapagını kapatıp15 dk kısık ateşte pişirişyoruz (hafif yumuşıycak patatesler) Başka bir derin tavamıza yağımızı ve unumuzu koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz,pembeleşen helva kıvamındaki karışıma yavaş yavaş sütümüzü ekliyoruz.Karışımın içinde un ve süt krep kıvamı alıncaya kadar karıştırıyoruz,biraz tuz ilave edilebillir. Patates ve kıyma karışımını orta boy bir tepsiye dokuyoruz.Aman dikkat fazla sulu olmasın Un ve sütlü sıcak karışıma 2 yumurtayı kırıp iyice karıştırıyoruz,tepsideki patates ile kıymanın üstüne güzelce seriyoruz. 180 derecelik fırında yemeğin üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Börek gibi dilimlere bolerek servis yapiyoruz Afiyet olsun
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |