|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan İtalyan Usulü Sebze konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
01.09.2013, 21:51 | #1 (permalink) |
Kafam hep duman.. | İtalyan Usulü Sebze İtalyan Usulü Sebze Güveçte yapabileceğiniz bu keyifli sebze tarifi İtalyan mutfağının kolay tarifleri arsında yer alıyor. Malzemeler: 200 gr ayıklanmış bamya 200 gr ayıklanmış taze fasulye 1 patlıcan Yarım su bardağı bezelye 3 domates 1 soğan 1 kabak 3 diş sarımsak 1 kırmızıbiber 2 yeşilbiber 150 gr mozarella peyniri 1 çay bardağı zeytinyağı 3-4 dal taze fesleğen 1 çay bardağı domates püresi Yarım su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Hazırlanışı: Patlıcanın kabuklarını soyun. Kabağın kabuklarını kazıyın ve sebzeleri halka şeklinde dilimleyin. Güveç kabına sırayla dörde böldüğünüz taze fasulyeyi ayıkladığınız bamyayı ekleyin. Bezelyeyi patlıcanı ve kabakları dizin. Aralarına yemeklik doğradığınız soğanı sarımsakları biberleri domates dilimlerini ekleyin. Fesleğen yapraklarını aktarın. Zeytinyağı domates püresi sıcak su tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Sebzelerin üzerine gezdirin. Yağlı kâğıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika pişirin. Yağlı kâğıdı alıp üzerine mozarella peynirini ilave edin. Tekrar fırına verin. Peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun! |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |