|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Elmalı Norveç Keki konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
01.09.2013, 21:58 | #1 (permalink) |
Kafam hep duman.. | Elmalı Norveç Keki Elmalı Norveç Keki Malzemeler: 2 yumurta 225 gr pudra şekeri 100 gr yağ 150 gr sütün üstünde tutan kaymak 175 gr un 3 çay kaşığı kabartma tozu 3-4 elma 20 x 30 cm. boyundaki tepsiyi yağlayıp un serpiştirin. Yumurtalarla şekerin 200 gr'mını karışım koyulaşıp krem haline gelene dek ve yukarı kaldırıldığında iz bırakacak biçimde olana dek çırpın. Yağ ve sütü başka bir tencereye koyun. Kaynama noktasına ulaşana dek karıştırın ve bu durumdayken yumurtalarla şeker karışımına ekleyin. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra unun topaklanmamasına özen göstererek karışıma katın. Karışımı hazırlanan tepsiye boşaltın. Elmaların kabuğunu soyup ortalarını aldıktan ve dilimledikten sonra hamurun üstüne dizin. Üzerine de kalan şekeri serpip orta kızgınlıktaki fırında iyice kabarıp rengi kızarana dek 20-25 dakika pişirin. Tepside soğumasını bekleyin ve dilimlere kesip servis yapın. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |