|
Dünya Mutfakları kategorisinde açılmış olan Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto - İtalyan Mutfağı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.11.2013, 19:11 | #1 (permalink) |
| Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto - İtalyan Mutfağı Piedemonte Usulü Sebzeli Risotto - İtalyan Mutfağı Piedemonte usulü sebzeli risotto malzemeleri 125 gr mantar 1 litre tavuk suyu 45 gr tereyağı 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 soğan 1 sap kereviz yaprağı 1 kırmızı biber 425 gr risotto pirinci 1 bardak beyaz şarap 250 gr domates 1 çay kaşığı safran 20 gr rendelenmiş parmesan peyniri Tuz Piedemonte usulü sebzeli risotto hazırlanışı Piedemonte usulü sebzeli risotto: Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor. Mantarları temizleyip doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sarımsakları temizleyip ezin. Kereviz yaprakları ve biberi ince ince doğrayın. Domatesleri soyup rendeleyin. Tavuk suyunu bir tencerede ısıtın. Tereyağını zeytinyağı ile birlikte geniş bir tavada eritin. Sarımsak, soğan, kereviz yaprağı, biber ve doğranmış mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Karışımın yarısını bir tabağa alın. Pirinci tavada kalan sebzelere ilave edin. Sebzelerle iyice karışana kadar sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Şarabı ilave edin ve malzemelerin tamamen çekmesini bekleyip domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve safranı da ekledikten sonra tavuk suyunu bir kepçeyle yavaş yavaş ilave etmeye başlayın. 20-25 dakika sürekli karıştırıp tavuk suyunu ilave ederek pirincin suyunu çekmesini sağlayın. Tavayı ateşten alıp ayırdığınız sebzeler ve parmesan peynirini ekleyin. Sıcak servis yapın. Piedemonte usulü sebzeli risotto artık hazır, afiyet olsun. -alıntıdır. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |