Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Gezelim - Görelim > Diyar Diyar Türkiyem > Ege Bölgesi
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Manisanın Yemekleri

Ege Bölgesi kategorisinde açılmış olan Manisanın Yemekleri konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.01.2013, 13:35   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Manisanın Yemekleri

Manisa Kebabı


Malzeme :

Yumuşak tarafından 2/3 dana eti 1/3 kuzu eti tereyağı sumak tuz domates yeşil biber kuru soğan maydanoz. (Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak bir miktar sumakla karıştırılır.)

Yapılışı :

Dana ve kuzu eti karışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir. Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın olmayacak bir şekilde sarılır. Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü ateşinde pişirilirken pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif kızartılır. Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir. Kızaran pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir. Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alınır. Kızdırılmış tereyağı gezdirilir sumak serpilir. Közlenmiş domates ve biberle süslenip soğan salatası ile birlikte servis yapılır.


Alaşehir Kapaması

Malzeme :

Un zeytinyağı kıyma soğan et suyu karabiber maydanoz tuz kimyon.

Yapılışı :

Hamur yoğrulduktan sonra ince ince açılır. Küçük küçük karelere bölünür. Hazırlanan hamur bir süre zeytinyağında bekletilip dinlendirilir. Ayrı bir kapta kıyma soğan karabiber tuz maydanoz ve kimyon karıştırılarak hazırlanan malzemeler hamurlara bohça şeklinde yerleştirilir. Dürülen kapama tavada kızartılır servis sırasında üzerine kaynar et suyu dökülür.



Ekmek Dolması


Malzeme :

1 / 2 paket margarin veya tereyağı

1 irice soğan

1 / 2 kg kıyma

1 tane dolmalık ekmek (yuvarlak)

1 demet maydanoz

1 kaşık karabiber tuz

1-2 kaşık salça.

Yapılışı :

Dolmalık ekmeğin üst kısmında bıçakla bir kapak kesilerek içi oyulur. Çıkartılan iç iyice ufalanarak bir kenara ayrılır. Kıyma biraz yağ konulmuş bir kapta hafif kavrulur rendelenmiş ya da ince kıyılmış soğan ilave edilir. Soğan biraz öldürdükten sonra iyice ufalanmış ekmek içi de ilave edilerek kavurmaya devam edilir. İnce kıyılmış maydanoz tuz ve karabiber de eklenerek iyice karıştırılır ve oyulmuş ekmeğin içine doldurulur kapağı kapatılır. Kalan yağ bir kuşhanede eritilerek sulandırılmış salça da ilave edilir hazırlanan ekmek dolması kabın içine yerleştirilerek kısık ateşte pişirilir.


Nohutlu Mantı


Hamur için gerekli malzeme :

1 yumurta 1 çay bardağı süt 1/2 kg unsu

İçi için gerekli malzeme :

250 gr pişmiş nohut karabiber. (Nohut karabiber ilavesiyle iyice ezilir.)

Üzerine :

100 gr tereyağı 05 kg yoğurt 2-3 diş sarımsak tuz pul biber

Yapılışı :

Süt yumurta un ve tuz biraz ılık su ilavesiyle açılabilecek yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Oklava veya merdane yardımıyla 1 mm kalınlığında açılır. Açılan hamur 25 – 3 cm’lik kareler halinde kesilir. Karelerin içine hazırlanan nohut püresinden konularak her bir karenin köşeleri üstte toplanarak kapatılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerleri pembeleşene kadar fırında pişirilir. Fırından alınan mantılar tercihen tavuk veya et suyunda haşlanır kevgirle suyu süzülerek servis tabaklarına alınır üzerine sarımsaklı yoğurt konur pul biberle kızdırılmış tereyağı gezdirilerek servis yapılır.

Not: Fırından çıkarılan mantıların tamamı tüketilmeyecekse buzdolabında kapalı bir kap içinde birkaç gün muhafaza edilmesi mümkündür.



Börülce Tarator


Malzeme :

1 kg taze börülce 5-6 diş sarımsak 2 limonun suyu

15-2 fincan zeytinyağı 1 çorba kaşığı un biraz tuz.

Yapılışı :

Börülcelerin varsa kılçıkları ayıklanarak 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Az tuzlu suda haşlanarak süzülür. Sarımsaklar biraz tuz ile dövülür çukur bir kap içinde limon suyu zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı un ilavesiyle iyice karıştırılır. Haşlanıp süzülmüş ve soğutulmuş börülceler kapaklı bir kaba alınarak hazırlanan sos üzerine dökülerek en az birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.


Kabaklı Pide


Malzeme :

(10 pide için) 3 kg kabak 500 gr peynir

1 bağ maydanoz 1 baş soğan 1 çay kaşığı zeytinyağı

4 yumurta 2 adet yeşil biber bir tutam nane 1250 gr hamur.

Yapılışı :

Kabakların kabuğu soyularak rendelenir. Bir tepsiye konulup üzerine bir miktar tuz ekilip 5 dakika bekletilir. Kabaklar top top sıkılıp suyu süzülür ve tepsiye serilir. Peynir kabağın üzerine rendelenir. Maydanoz ince ince kıyılır. Soğan ve biber yağda kavrulur ve malzemenin üzerine dökülür. Yumurtalar kırılıp yeteri kadar tuz ve nane eklenip pide harcının tümü karıştırılır. Hamur 10 parçaya ayrılıp her birinin içine hazırlanan pide harcı paylaştırılır. Kenarları kıvrılarak fırına verilir. Fırından çıkan pideler zeytinyağı ile yağlanıp servise sunulur.

Not: Arzu edildiği taktirde kabak yerine ıspanak kullanılabilir.


Manisa Yaprak Sarması


Malzeme :

Taze yaprak pirinç soğannane maydanoz domates

karabiber tuz zeytinyağı.

Yapılışı :

Yaprak bir süre kaynar suda haşlanır. Sudan alınan yaprak ayrı bir kaba alınır ve suyu süzdürülür. Diğer tarafta pirinç rendelenmiş soğan nane maydanoz domates ve zeytinyağı ile karıştırılıp hazırlanan iç yapraklara yeteri kadar konularak yaprakların kenarı kapatılıp sigara böreği gibi sarılır. Hazırlanan içe istenirse kıyma da ilave edilir. Hazırlanan sarmalar tencereye döşenir. Üzerine yağ limon ve örtecek kadar su doldurulur. Sarmaların dağılmasını önlemek için üzerini bastıracak şekilde bir tabak örtülür. Kısık ateşte 45-60 dakika pişirilip soğutularak servis yapılır.


Su Böreği


Malzeme :

1 kg un 16 yumurta 1 demet maydanoz 500 gr kıyma 2 paket margarin 150 gr tereyağı karabiber tuz.

Yapılışı :

Unun içine 8 adet yumurta 1 yemek kaşığı tuz katılıp su ile kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur. Margarin eritilerek ikiye bölünür yarısı kıyma kavurmakta yarısı da tepsi yağlamakta kullanılır. Kıyma eritilen margarinle kavrulup soğutulur. Kalan 8 yumurta kıymanın içine kırılır tuz karabiber ve maydanoz eklenir.

Hamurun tamamı 8 parçaya bölünerek oklava yardımıyla yufka haline getirilir. Tepsi yağlandıktan sonra 2 yufka arasına maydanoz katılarak tepsiye yayılır. Bir tencerede tuzlu su kaynatılıp 4 adet yufka 6’şar parçaya bölünüp kaynamakta olan tuzlu suyun içinde iyice pişirilir. Daha sonra kevgirle alınıp başka bir kaptaki soğuk suya bırakılır. Oradan alındıktan sonra süzgüye konulup suyu süzdürülür. Kavrulan kıyma karışımı 4’e bölünüp dörtte biri tepsiye yufkanın üzerine serilir. Kıymanın üstüne sudan çıkan yufka parçaları serilir.

Bu şekilde mevcut kıymalarla sudan çıkan yufkalar 3’er sefer serilir. En üstte kalan 2 yufka arasına maydanoz serpilerek böreğin üstü örtülür. Bu şekilde odun kömüründe pişirilerek servis yapılır.



Sinkonta


Malzeme :

1 kg balkabağı 3 orta boy soğan1 çay bardağı zeytinyağı 1 kaşık salça tuz un şeker sarımsak yoğurt.

Yapılışı :

Kabak yıkanır soyulur ve yaklaşık 1.5 cm kalınlığında dilimlenir. Üzerlerine biraz tuz serpilerek bir süre bekletilir. Soğanların ikisi ince ince doğranır yağlanmış fırın tepsisine bir sıra kabak bir sıra soğan olmak üzere yerleştirilir. En üstüne halka halka kesilmiş bir soğan dizilir. Şeker ve un serpilerek sulandırılmış salça ve zeytinyağı gezdirilir. Fırında pişirildikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.



Mantar Tatlısı


Malzeme :

Yarım kilo mantar 10 cm kadar çapında hazır satılanyarı pişmiş süngerimsi hamur 250 gr ceviz 3 yumurta yarım kilo zeytinyağı veya mısırözü yağı 1 kg toz şeker 1 kg su.

Yapılışı :

Hamurun üzerine konan mantarın içine dövülmüş cevizden birer kaşık konularak hamur ikiye katlanır kenarları bastırılarak kapatılır. Tek tek çırpılmış yumurtaya batırılan hamurlar kızgın yağda kızartılır. Tavadan alındıktan sonra önceden kaynatılmış ve soğutulmuş şurup içine atılır. Servis yapılırken üzerine tarçın serpilir.


Kula Şekerli Pidesi


Malzeme :

(1 adet pide için)

Çifte kavrulmuş tahin 100 gr toz şeker 125 gr hamur.

Yapılışı :

Hamur yarım parmak kalınlığında açılır üzerine her tarafına yayılacak şekilde tahin sürülür. Toz şeker tahinin üzerine serpilir. Hamur rulo şeklinde yuvarlanır. Daha sonra bir uzundan tutulup daire şekline getirilir. Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır. Üzerine çifte kavrulmuş tahin sürülüp fırına verilir. Fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika bekletilip servis yapılır.


Şevket-i Bostan

Malzeme :

1 kg şevket-i bostan yarım kilo kuşbaşı kuzu eti yarım su bardağı zeytinyağı 1 kaşık limon suyu 1 kaşık yoğurt 1 kaşık un 1 iri soğan tuz karabiber.

Yapılışı :

Şevketi bostanlar ayıklanarak yıkanır ince uzun doğranır. Yağda kavrulan soğan ve ete ilave edilerek sararıncaya kadar ara sıra karıştırılır. İki bardak sıcak su ve tuz ilavesiyle kapağı kapatılır ateş kısılır. Ocaktan alınmadan önce yoğurt un ve limon suyu ilavesi ile hazırlanan terbiye üzerine gezdirilip birkaç dakika daha kaynatılır.


Simit Ekmeği


Malzeme :

1 çay bardağı nohut bir bardak ılık su un 1 yumurta tuz

Yapılışı :

Nohut ince ancak un haline gelmeyecek şekilde havanda dövülür. Akşamdan ılık bir bardak su ve aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde sabaha kadar bekletilir. Sabaha kadar kabaran bu hamur maya yapılarak un su ilavesiyle yoğrulur ve ılık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilip fırına konmadan üzerine yumurta sarısı sürülür.


Odun Köftesi


Malzeme :

1 kg koyun ya da kuzu kıyması 20 gr kadar tuz 20 gr kadar un baharat

Yapılışı :

Kıyma un tuz ve baharat karıştırılarak iyice yoğrulur. Şişlere sarılarak elle düzeltilir. Odun ateşinde pişirilerek dilimlenmiş domates kıyılmış soğan ve maydanozla servis yapılır.


Kula Güveci


Malzeme :

Kuzu eti (böbrek yatağı ön veya arka butlardan) domates biber tereyağı.

Yapılışı :

Kuzu eti güzelce yıkanarak toprak güveç veya herhangi bir kapta haşlanır. Etin kefi alınıp suyu süzülür. Haşlanmış olan et toprak güvece döşenir. Üzerine iki dilim büyükçe domates ve bir iki tane biber konulur. Yarım yemek kaşığı tereyağı ilave edilir. Etin kendi suyundan yeterince konularak fırına verilir. Et pembeleştikten sonra fırından çıkarılarak servis yapılır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 20:29