Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Erkekçe Genel (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/)
-   -   Steroid konusunu işleyelim (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/109074-steroid-konusunu-isleyelim.html)

Thedude 14.05.2014 19:40

Steroid konusunu işleyelim
 
Steroid konusunu işleyelim

steroid genel olarak çok kaslı vücutlu gördüğünüz insanların kısa sürede o hale gelmesini sağlayan ilaçtır hormondur dopingdir dedikten sonra yararlı mı zararlı mı bakalım ..
Vücut geliştirme ilacı kullanan veteriner Batuhan Tayfun’un kalp krizinden ölmesi, hormonları tartışmaya açtı. Doktorlar, veterinerin ölüm sebebini, kalbinin üç kat büyümesine bağlıyor. Gençleri daha çok hayvanlara verilen ilaçları almamaları konusunda uyaran uzmanlar, Sağlık Bakanlığı’nı da kontrol mekanizması kurmaya çağırıyor.

Gençler arasında vücut geliştirme tutkusu giderek yaygınlaşıyor. Yapılan araştırmalara göre; yaşları 18 ile 25 arasında değişen gençlerin bu konuya ilgisi son 5 yılda 3 kat arttı. Ancak ciddi bir tehlike ortaya çıktı. Gençler, bir an önce kaslı vücuda sahip olabilmek için hormon kullanıyor. Kimisi bunları spor salonlarından, kimisi de sokak satıcılarından temin ediyor. İnsan vücudunun dengesini bozarak kasları şişiren ilaçlar, kısa sürede organların iflasına sebep oluyor. Bu durumun son örneği Kocaeli’nde yaşandı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’nda görevli veteriner hekim Batuhan Tayfun (33), yaklaşık 10 yıl önce vücut geliştirme sporuna başladı. Aynı zamanda hormon ilaçları da alan Tayfun, geçtiğimiz salı günü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yapılan otopside hormona bağlı olarak kalbinin normalden 3 kat fazla büyüdüğü, akciğer, karaciğer ve böbreklerinin tahrip olduğu tespit edildi. Genç veterinerin annesi Kadriye Tayfun, oğlunun her gün kendisinin dahi bilmediği ilaçlar aldığını söyledi.

Tayfun’un ölümü hormonların satışını ve kullanımını tartışmaya açarken, uzmanlar ölümcül riskler taşıyan bu ilaçların ülkeye kaçak yollardan girdiğini, özellikle yarış atlarına daha hızlı koşmalarını sağlamak amacıyla verildiğini anlatıyor. Besicilik sektöründe yaygın olarak kullanıldığı için bu ilaçların ruhsatlandırma işleminden Tarım Bakanlığı sorumlu ve Sağlık Bakanlığı’nın denetiminin dışında kalıyor.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Doç. Dr. Yavuz Nak, ‘steroid’ adı verilen bu tür ilaçların birçoğunun kullanımının yasak olduğunu vurguluyor. Dolaşım sisteminde kalıcı bozukluklara yol açan hormonların, kalp krizi riskini artırdığının da altını çiziyor. Diyetisyen Deniz Güzeltaş, Sağlık Bakanlığı’nın ‘doping’ içerikli ilaçlara onay vermediğini belirtirken, Kocaeli Eczacılar Odası Başkanı Sinan Usta, bakanlığın konuyla ilgili bir kontrol mekanizması oluşturmasını istiyor.

Bu ürünler sadece profesyonel sporcular tarafından değil, daha güzel ve kaslı bir vücuda sahip olmak isteyen gençler tarafından da kullanılıyor. Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde çoğalan spor salonları ise gençler için tam anlamıyla bir para tuzağı. Bu spor salonlarında gıda takviyeleriyle ilaçlar, belli bir eğitime sahip olmayan kişiler tarafından tavsiye ediliyor; üstelik kaçak ve bakanlık izni olmayan ürünler spor salonlarına giden gençler tarafından büyük talep görüyor. Vücut geliştirme sporcuları ve spor hekimleri, kolaylıkla bulunan bu ürünlere dikkat çekiyor.

Söz konusu ilaçların kullanımı spor salonlarında başlıyor. Bu salonlara daha kaslı bir vücuda sahip olmak için giden gençler, bir süre çalıştığında kasların hızlı gelişmediğini görünce görevlilerden yardım istiyor. İsmini vermek istemeyen spor salonları sahipleri ve hocaları, bu süreci şöyle anlatıyor:

“Çok spor yaparak vücut birden gelişmiyor. Müşteriler de kısa sürede vücutlu bir yapıya kavuşmak istiyor. Bu durumda ilaç almasından başka bir çaresi yok. Biz de elimizdeki ilaçlardan tavsiye ediyoruz. Kullanma şeklini öğretiyoruz. Çoğu zaman spor salonunda bu ilaçları veriyoruz. Şimdiye kadar da hiçbir şikayetle karşılaşmadık. Bu ilaçlar yasak değil, her yerde satılıyor.”

Uzmanlar, bu tür ilaçların sağlık açısından zararlı olmasına rağmen denetimden uzak, kontrolsüz bir şekilde kullanıldığını bildiriyor. Genellikle yurtdışından kaçak yollarla getirilen ilaçlar, daha çok hayvancılık sektöründe kullanıldığı için ruhsatlandırma işleminden Tarım ve Köyişleri Bakanlığı sorumlu. Kutusu 85 ile 250 YTL arasında değişen ve ‘testosteron ve anabolik steroid’ adıyla satılan bu ilaçlar, başta spor salonları olmak üzere birçok yerde bulunuyor. Bunun için bitkisel büfeler açılıyor. Tabelalarına ‘sağlıklı yaşam’ vaadini büyük puntolarla yazan yerler, kendilerine gelen müşterilerin isteğine göre ilaç veriyor. Ancak ilaçları verenlerin hiçbir sağlık bilgisi yok. Kimisi, ek gelir elde etmek için ilaçları sokakta kartvizit dağıtarak pazarlıyor.

Doping için atlara verilen ilaçları insanlar bile kullanıyor”
Bu ilaçlarının çoğu tehlikeli olduğu için satışının yasaklandığını belirten Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Doç. Dr. Yavuz Nak, bu gruba giren bazı ilaçların hayvanlarda, özellikle yarış atlarında doping için kullanıldığına işaret ediyor. Bunun insanlar tarafından kullanılmasının çok tehlikeli olduğunu vurgulayan Yavuz Nak, ilaçların insan vücudunda hemen değil, uzun süre sonra etkisini gösterdiğini aktarıyor.

Doç. Dr. Yavuz Nak şu bilgileri veriyor: “Bu ilaçlar çok fazla oranda protein içeriyor. Kullanılmasından sonra dolaşım sistemini bozuyor. Dolaşım sistemindeki tüm organları dengesiz büyütüyor. Sistemin dengesi bozulunca zamanla ortaya önüne geçilmeyen büyük sorunlar çıkıyor.”

Tüm vücut geliştirme ilaçlarının zararlı olmadığını ifade eden diyetisyen Deniz Güzeltaş’a göre, Sağlık Bakanlığı’nca onaylı ilaçların uzman kontrolunde kullanımının herhangi bir yan etkisi yok. Güzeltaş, “Tarım Bakanlığı’nın onay verdiği ilaçların içinde ne olduğu bilinmediği için zararlı ve yan etkileri ortaya çıkıyor. Oysa Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı ilaçların içeriği biliniyor ve nasıl kullanılacağı neye yarayacağı ispatlanmış durumda.” diyor.

Hormon ilaçlarının çoğunun insan vücuduna zarar verdiğini ve bunun yıllardır bilinmesine rağmen herhangi bir tedbir alınmadığını belirten eczacı Sinan Usta ise bu ilaçların denetiminin Tarım Bakanlığı yerine Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması gerektiğini savunuyor. Bu ilaçların içlerinde sağlığa ciddi boyutta zarar verenlerin bulunduğunu belirten Usta, “Ne kadar kullanılacağını bilmeden, daha fazla kas yapmak için daha fazla dozda alınıyor. Bu kötü sonuçlar doğuruyor.” diyor.

Türkiye’de satışı yasak, yurda kaçak getiriliyor
Yurtdışında reçeteli satıldığı halde Türkiye’de her yerde kolaylıkla bulunan bazı ilaçlar kaslı bir vücut vaat ederken ölüme sebep olabiliyor. Sporcuların kullandığı gıda takviyeleri artık marketlerden spor salonlarına pek çok yerde satılıyor.

‘Kas yapan, enerjiyi artıran, yağ yakımını hızlandıran’ bu ürünler, bilinçsiz kullanıldığında tehlike saçıyor. Reçetesiz satılan bu ürünler, böbrek hastalıklarından cinsel rahatsızlıklara kadar pek çok soruna sebep oluyor, ölüme götürebiliyor. Türkiye’de yasak olduğu halde internet üzerinden sipariş edilen ürünler de her geçen gün artıyor. Uzun süre kullanıldığında erkeklerde göğüsleri büyültüyor, kadınlarda kıllanmaya yol açıyor. Bu sebeple Tarım ve Köyişleri Bakanlığı onayı olmayan ürünlerin kullanılmaması gerekiyor.

‘Testosteron ve anabolik steroid’ adıyla satılan ilaçlar, sporcuların doping suçlamasıyla karşı karşıya kalmasına da sebep olabiliyor. 2005 yılında halter ve vücut geliştirme sporuyla ilgilenen sporcuların doping kullandığı belirlenmiş, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurulu, Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’na 2 yıl müsabakalardan men cezası vermişti.

Kaynak : SaglikSiteniz

inception 14.05.2014 19:52

Cevap: Streoid konusunu işleyelim
 
Çok dikkat etmek gerek kanka bu steroid lere önüne geleni almıcaksın bide dozunu kaçırmıcaksın.sakat.zaten en ideal vücut geliştirme ilaçsız yapılanıdır.ben hep ilaçsızı tercih ederim

Asi Ruh 14.05.2014 21:28

Cevap: Streoid konusunu işleyelim
 
Steroid demek yaşam boyunca sorun demek.

Thedude 14.05.2014 21:31

Cevap: Streoid konusunu işleyelim
 
@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birileri zararsız olduğunu ıspatlamaya çalışsada hormon nekadar zararsız olabilir bu açıdan analiz yapılabilir

Asi Ruh 14.05.2014 21:41

Cevap: Streoid konusunu işleyelim
 
Alıntı:

Thedude Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 522389)
@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birileri zararsız olduğunu ıspatlamaya çalışsada hormon nekadar zararsız olabilir bu açıdan analiz yapılabilir

Vücudun 1 senede ürettiği hormonu sen bir günde alırsan hayatını tehlikeye sokarsın konu bu kadar basit.

inception 14.05.2014 22:16

Cevap: Steroid konusunu işleyelim
 
Aynen öle.aslında kullanmamak en iyisi.

SrKn 16.05.2014 21:07

Cevap: Steroid konusunu işleyelim
 
ilaçsız yapılan vücut herzaman daha iyidir sağlamdır şekil A ben :D

inception 18.05.2014 19:08

Cevap: Steroid konusunu işleyelim
 
Evet @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].
Bende bi vücut fotoğraf ı koycakdımda yengeniz izin vermedi arkadaşlar :D

for a train...

Asi Ruh 18.05.2014 21:38

Cevap: Steroid konusunu işleyelim
 
Steroid megolaman işidir.:)

Bekım 18.05.2014 21:42

Cevap: Steroid konusunu işleyelim
 
Steroid ile vucut yapanların birde sonradan vucudunu görün katmer böreği gibi :p


Saat: 03:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.