Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Erkekçe Genel (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/)
-   -   Erkeklerdeki Kadın Hastalıkları (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/25787-erkeklerdeki-kadin-hastaliklari.html)

Narsinha 25.01.2013 21:00

Erkeklerdeki Kadın Hastalıkları
 
Erkeklerdeki kadın hastalıkları
Kemik erimesi, meme kanseri ve meme büyümesi gibi vakalar artık erkekler içinde korkulu rüya haline geldi. Her ne kadar kadınlara özgü hastalıklar olarak bilinseler de aslında erkekleri de büyük oranda etkiliyorlar. Erkeklerde de kadınların menopoz sonrası kabusu olan osteoporoz (kemik erimesi) ,jinekomasti (kadınsı meme) ve meme kanseri görülüyor.


En çok kadınlarda görülmesine rağmen meme kanserine yakalanan erkeklere de rastlanıyor son yıllarda.. Erkeklerde meme kanseri, hastaların yüzde 80-90’ında ağrısız kitleyle ortaya çıkıyor ve hastalık daha çok elle saptanabiliyor.

Daha çok 60 yaşlarında ortaya çıkan meme kanseri özellikle çok sıcak yerlerde çalışanlarda ve şişman insanlarda ortaya çıkıyor.Radyasyonun;erkek kanserine yol açtığı biliniyor. Elektromanyetik alanlarda çalışan erkeklerde de meme kanserinde artış söz konusu. Bazı ilaçların, kafa travmasının, sigaranın, hızlı kilo alışın ve amfetamin kullanımının; artışta yol oynayacağı söyleniyor ve hiç evlenmeyen, kötü huylu olmayan meme hastalığı bulunanlarda da riskin arttığı belirtiliyor.

PEK ÇOK ERKEK MEME KÜÇÜLTME AMELİYATINA BAŞVURUYOR

Jinekomasti olarak adlandırılan kadınsı meme sorunuyla karşı karşıya kalan erkekler çareyi meme küçültme ameliyatlarında buluyor. Kadınsı meme rahatsızlığı kişiyi aynı zamanda psikolojik olarak da etkileyeceğinden dolayı plastik cerrahlar tarafından müdahale edilebiliyor.

KEMİK ERİMESİ (OSTEOPOROZ)

Osteoporoz kadınların hayatında menopoz sonrasında önemli bir sağlık sorunu olarak görünse de erkekler için de büyük önem taşıyor. Risk faktörleri benzerlik gösteriyor; düşük enerjili travmayla kırık geçirmek, yaşlılık, aşırı zayıf olmak, erkeklik hormonunda azalma, aşırı alkol alımı ve sigara içmek kalsiyum ve d vitamini eksikliği osteoporoza yakalanma riskini arttırıyor

Etiketler: Erkeklerdeki, Kadın, Hastalıkları


Saat: 11:26

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.