Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Erkekçe Genel (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/)
-   -   2013 Erkeklerde Saç Dökülmesi ve Tedavisi (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/34803-2013-erkeklerde-sac-dokulmesi-ve-tedavisi.html)

FiRaRi 01.06.2013 23:49

2013 Erkeklerde Saç Dökülmesi ve Tedavisi
 
2013 Erkeklerde Saç Dökülmesi ve Tedavisi

Günümüzde Artık erkekler en az bayanlar kadar dış görünümlerine önem veriyorlar.
Etkileyici bir görüntü günümüzde beyler için de önemli.Akıp giden yıllara teslim olmak istemeyen erkeklerin en büyük kabusu ise ; Saç Dökülmesi…Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.İlhan Serdaroğlusaç dökülmesi ve çözümleri hakkında önemli noktaların da altını çiziyor.

Bir çok erkek hayatının belirli dönemlerinde saç dökülmesi problemi ile karşılaşır ve bu durum yaş ilerledikçe artar. Yirmili yaşların sonlarında yaklaşık %12 erkek saç dökülmesi sorunu ile yüzleşir. Ellili yaşlarda ise erkeklerin genetik dökülme ve kellikle farklı derecelerde karşılaşma oranı % 50 gibidir.

Peki erkek tipi saç dökülmesi yani Andogenetik Alopesi nedir?

Erkek tipi saç dökülmesinde genellikle başın tepe kısmındaki ve şakaklardaki saçlar ilk olarak inceleşmeye ve cılızlaşmaya başlar. Zaman ilerledikçe şakaklardaki şaç dökülmesi daha da geriler ve saçlar sadece başın ön kısmının ortasında mevcut hale gelir. Böylelikle de tepe kısmında giderek daha da kelleşen bir bölge ortaya çıkar. Saçların döküldüğü başın ön ve tepe kısımlarındaki bölgelerin daha sonra yan yana gelmeleriyle başın tepe kısmı iyice kelleşir. Son olarak geriye genellikle sadece başın yan taraflarında ve arkasında saç kalır.

Günümüzde özellikle 'Erkek tipi saç dökülmesi' üzerine yoğunlaşmış araştırmalar tedavi açısından birden fazla seçeneğin mevcut olmasını sağlamıştır. Örneğin DHT hormonunu bastırmak için ilaç tedavisi veya saç ekim yöntemleri geliştirilmiş ve uygulanmaktadır. Tabi ki en önemlisi size uygun olan tedavi yöntemini bu konuda uzmanlaşmış hekimler ile belirlemektir. Saç dökülmesinin büyük bir kaygı kaynağı olduğunun bilinmesi insanların bu zaaflarının ticari amaçla suistimal edilmesine neden olabilir. Bu yüzden kulaktan dolma tedavi yöntemlerini hemen denemeden uzmanına danışmayı sakın unutmayın.


Saat: 22:45

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.