Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Erkekçe Genel (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/)
-   -   Fazla egzersiz testosteronu düşürüyor (https://www.forumaski.com/erkekce-genel/70487-fazla-egzersiz-testosteronu-dusuruyor.html)

Jade 30.11.2013 00:23

Fazla egzersiz testosteronu düşürüyor
 
Fazla egzersiz testosteronu düşürüyor


Sports International eğitmeni Oktay Sağnak, yağ yakımını hızlandırmak ve kas ihacmini arttırmak için yapılan egzersizlerin yanlış uygulanması halinde erkeklerde testosteron seviyesini düşürebildiğini de söyledi. Sağnak, özellikle fazla kardiyo antrenmanı yapmanın erkeklerde testosteron hormonunun düşmesine yol açtığını ifade etti ve ekledi; “Uzun süre kardiyo yapan erkeklerin testosteron hormonu seviyesinde düşmeler meydana geldiği gözlemlenmiştir. Bu nedenle yağ yakımı için egzersiz yaparken dikkatli olunmalı, haftalık kilo kaybında 1 kiloyu geçmemeye çalışılmalıdır. Yoğun antrenman yanında kalori alımını azaltmak adına yapılan beslenme kontrolü neticesinde, kalori alımı aniden %15 ve daha üstünde kesilirse vücutta açlık tehlikesi ortaya çıkacak, dolayısıyla testosteron hormonu üretimi azalacak ve yağ yakışını yavaşlatacaktır. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak günde en fazla 45 dk. kardiyo yapılmalıdır. 45 dk.’dan fazla kardiyo yapmak tamamen zaman kaybıdır. Çünkü kardiyo çok kritik bir antrenman çeşididir. Yağ yakmayı birebir destekler ancak bir çok şeyi de götürebilir. Kardiyo antrenmanını uzun tuttuğunuz zaman vücudu harap ettiğiniz ve bunu uzun süre devam ettirdiğiniz için kas kayıplarına da yol açarsınız. Uzun süreli yavaş aktivite değil, kısa sürede yoğun aktivitelerle yağların daha iyi yakıldığı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle 30 dk. egzersiz yapın ama bu süreyi tempolu bir şekilde geçirin. Yani yüksek antrenman temposunda, ter gelecek, vücutta sıcaklık yükselecek. Öyle normal yolda yürüyormuş gibi koşu bandında yürümeyin. Zaten spora gelmenin tek amacı ister kilo verin ister kilo almaya çalışın, ister kas yapın, o bir saatlik süre içerisinde mutlaka alışkın olmadığı bir tempoya vücudu sokmak olmalı.”


Bacak çalıştırmak testosteronu yükseltir

Yağ yakımını hızlandırmak için bacak çalıştırması gerekiyor

Yağ yakımını hızlandırmak için kadınların ve erkeklerin mutlaka bacak çalıştırması gerektiğini söyleyen Oktay Sağnak, üstelik bacak çalıştırmanın erkeklerde testosteron hormonu seviyesini yükseltmek gibi ayrıca bir faydasının olduğunu da ifade ediyor.
“Doğru sürede ve tempoda yapılan antrenman vücudun normal olarak salgıladığı hormonların daha iyi çalışmasını sağlar. Fazla kardiyo nasıl testosteron seviyesini düşürürse, bunun tam tersi olarak bacak çalışmak, testosteron seviyesini en iyi yükselten egzersizdir. Bu da dolaylı yoldan yağ yakımını hızlandırır. Aslında antrenmanlarda herkesin kaçtığı bacak egzersizleri yağ yakmak için birebirdir. İçinde çok fazla kas barındırması nedeniyle ne kadar çok kas çalışırsa o kadar çok yağ yakılacaktır. Dolayısıyla yağ yakımını hızlandırmak ve metabolizmayı gün boyu aktif halde tutmak hatta testosteron seviyesini yükseltmek için bacak egzersizleri hayli önemlidir. Ağırlık çalışırken de her egzersizden 3 set tekrarlayın. Bu sayede kas üzerinde yarattığınız stres süresi, vücudunuza daha fazla hormon üretmesi gerektiğini bildirecektir. Bu arada dengeli beslenmenin de testosteron seviyesinin yükselmesinde önemli rol oynadığı unutulmamalıdır.”


Saat: 02:03

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.