Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Estetik ve Estetik Cerrahi (https://www.forumaski.com/estetik-ve-estetik-cerrahi/)
-   -   SAÇ EKİMİ - HAIR TRANSPLANTATION (https://www.forumaski.com/estetik-ve-estetik-cerrahi/26389-sac-ekimi-hair-transplantation.html)

heLen 31.01.2013 16:34

SAÇ EKİMİ - HAIR TRANSPLANTATION
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Plastik cerrahi uzmanı ve deneyimli hemşireler tarafından lokal anestezi altında gerçekleştirilen ağrısız bir işlemdir. Sadece lokal anestezi esnasında birkaç küçük iğne batması dışında işlem sırasında herhangi bir ağrı duyulmaz. Verici bölgeden alınan saç greftleri özel kaplarda muhafaza edilir. Her iki teknikte de ortalama alınan 2000 saç grefti yaklaşık 4500-5000 saç teli içerir. Daha sonra saç ekimi yapılacak alanlarda küçük kanallar açarak bu kanallar içine alınan saç kökleri yerleştirilir. Saç kökleri ekim yapılan yerde, ense üzerinde nasıl uzuyorsa, aynı şekilde uzar ve alındığı bölgenin özelliklerini yani dökülmeme özelliğini taşır.

Erken dönemde verici alana ilk kontrolde yapılan pansuman yeterli olmaktadır. Saç ekimi yapılan bölgeye ise özel şampuan ve losyonlar ile yıkama yapılmaktadır.
Ekim yapılan bölgedeki saçların büyük kısmı 3. haftada dökülmeye başlar ve 3. ayda geri çıkmaya başlar. Saçların ayda ortalama 1 cm uzayacağı düşünülürse tatmin edici sonuçları görmek için ortalama 6 ay beklemek gereklidir.

FUE tekniği cerrahi bistüriler kullanılmaksızın başın arka kısmındaki saç foliküler ünitelerinin özel bir iğne ile çıkarılması esasına dayanır. İç çapı 0.5 mm olan bu özel iğneler ile saç folikülü, dokuya zarar vermeden çıkarılmaktadır. Her bir foliküler ünite 1-4 saç kökünü içerir. Bu işlemden önce folikül çıkarılacak bölgedeki saçlar 1-2 mm kalacak şekilde tıraşlanır. Hem verici hem de saç ekimi yapılacak alıcı alana lokal anestezi uygulandıktan sonra alınmış olan foliküller tek tek saçsız ya da saç kaybı olan alana nakledilir.

Tekniğin avantajları;

- Her seansta 2000-3000 saç folikülü alınabilir.

- Saç kaybı olan alan genişliğine göre birkaç seans uygulanabilir ve seanslar arasında FUT tekniğinde olduğu gibi beklemek gerekmez. İki günde 4500 saç grefti ile ya da üç günde 7000'e yakın saç grefti alınması ile saç kaybı fazla olan hastalarda kısa bir sürede geniş saçsız alanları kapatmak mümkün olabiliyor.

- Ayrıca verici alanda uyuşukluk ve iz olmaz. Ense bölgesinden saçlı deri şeridi çıkarılmadığından iyileşme çok daha hızlı olmaktadır.

- Birkaç gün içinde foliküllerin alındığı alandaki minik delikler iz bırakmayacak şekilde kapanır.

- Baş bölgesinde yeterince folikül bulunmadığı durumlarda vücudun değişik yerlerinden (göğüs, sırt, karın, bacak bölgesinden vs.) foliküler üniteler alınıp saç kaybı olan alana transfer edilebilir.

- Kişinin kafa derisindeki saç kılı sayısı, operasyon için hastanın aday olup olmadığını belirlemez.

- Eğer saçlar ön saç çizgisine ekilecekse ya da saçlar çok kısa bırakılacaksa FUE yönteminin sonuçları daha üstündür. Çünkü iç çapı 0.5 mm olan iğneler ile alınan saç foliküllerinin kök kısmı çok ince olduğunda ekim yapıldığı alanda daha doğal bir görünüm vermektedir.

Tekniğin dezavantajları:

- FUE tekniği tüm bu avantajlarına rağmen saç foliküllerinin tek tek plastik cerrahi uzmanı tarafından çıkarılması ve işlem sırasında lazer teknolojisi kullanılmış özel iğne maliyetleri nedeniyle daha pahalı bir işlemdir.

- FUE tekniği FUT tekniğine göre uzun süren bir işlemdir. Her bir seans ortalama 8-10 saat sürebilir.

- Ayrıca saçları kısa kesilmesi(3 numara) gereksinimi de diğer bir dezavantajıdır.

FUT tekniğinde ense bölgesinde iki kulak arasından sağlıklı ve dökülmeme özelliği olan saç köklerini içeren doku parçası cerrahi bir yöntemle alınır. Doku parçasının içindeki saç kökleri mikrogreftlere yani tekli, ikili saç köklerine ayrılır ve alınmış olan bu foliküller saçsız ya da saç kaybı olan alana nakledilir.

Tekniğin avantajları;

- Her seansta 2000 saç folikülü alınabilir.
- İşlem ortalama 5 saat sürmektedir.
- Saçınızı toplu halde almak bize vakit kazandırır. Saç folikülleri dışarıda tekli, ikili saç köklerine ayrılırken sizin dinlenme süresiniz daha uzundur.
- Daha fazla saç folikülü gerektiğinde diğer yöntemle beraber kombine edilebilir.
- Saç folikülleri büyütülmüş gözlüklerle dışarıda foliküller ünite zarar vermeden ayrılabilir ve saç sıklaştırmada oldukça uygun bir yöntemdir.
- Saçların kısa kesilmesi gerekmez, normal saç uzunluğunda ekim yapılabilir.
- Operasyon daha kısa sürdüğü ve özel iğneler kullanılmadığı için işlem fiyat açısından daha ekonomiktir.

Tekniğin dezavantajları

- Saç köklerinin alındığı bölgede çizgi şeklinde, saç içinde saklanan ve zamanla azalacak belli belirsiz bir iz kalır.
- Verici bölgede birkaç ay sürecek uyuşukluk ya da his kaybı olabilir.
- İkinci bir seans uygulamak için ortalama 6 ay beklemek gereklidir.


Saat: 17:41

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.