Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Estetik ve Estetik Cerrahi (https://www.forumaski.com/estetik-ve-estetik-cerrahi/)
-   -   Şimdi Bu Estetikler Konuşuluyor! (https://www.forumaski.com/estetik-ve-estetik-cerrahi/37542-simdi-bu-estetikler-konusuluyor.html)

Jaqen 17.06.2013 17:39

Şimdi Bu Estetikler Konuşuluyor!
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sadece modanın değil güzelliğin de gerisinde kalmamalısınız. Yeni çıkan estetik yöntemler kısa sürede güzellik vadediyor ve acısız-ağrısız güzelleşmenin yolunu açıyor.


Geçmiş yıllarda güzelleşmek için estetik ameliyat yaptırmak tam bir cesaret işiydi. Günlerce hastanede kalmaya razı olmalı morluklarla dolaşmayı göze almalı ya da sıcak günlerde dahi aylarca korse giyilmeliydi. Fakat şimdi zaman değişti. Tıp dünyası güzelleşmek isteyenlere hem etkili hem de kolay yöntemler sunmanın yollarını arıyor. İşte biz de sizler için estetikte son moda trendleri araştırırken işin uzmanlarından yardım aldık ve güzellikteki son trendleri derledik.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Meme büyütme
Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Duman meme büyütme ameliyatlarında lazer kullanılmasının hem hasta hem de plastik cerrah için protez ameliyatlarını daha kolay ve konforlu hale getirdiğini belirtiyor. Lazerli meme büyütme operasyonu genel veya sedasyon anestezi altında yaklaşık 1- 1.5 saat sürüyor. Bu tekniğin en önemli özelliği silikon protezin yerleştirileceği yerin lazer yardımıyla 1 mm.’lik küçük bir delikten hazırlanabilmesi oluyor. Op. Dr. Ali Duman “Operasyon aslında o 1 mm.’lik kesiyle protezin koyulacağı cep hazırlandığında neredeyse sona eriyor. Çünkü bu işlemden sonra görüş alanını kısıtlayan bir kanama olmuyor. Bize kalan tek şey simetriyi sağlamak için ufak rötuşlar yapmak...” diyor.
Operasyon öncesinde hastayla bir görüşme yapılıyor ve meme büyüklüğüne birlikte karar veriliyor. Hastanın anotomik yapısına bakılarak uygun protez seçiliyor. Lazerle meme büyütme operasyonundan sonra kanama morluk şişlik ve ağrı hemen hemen hiç olmuyor. Operasyon sonrasında hastalar evlerine özel bir sütyen takılarak gönderiliyor ve bu aynı zamanda pansuman yerine geçiyor. Haftalarca korse giyilmesine de gerek kalmıyor.

KAŞ EKİMİ
Bir dönem incecik alınmış ya da kalıcı dövmeler veya boyayla şekillendirilmiş kaşlar çok modayken şimdilerde doğal görünmeyen kaşlar kimseyi cezbetmiyor. Kadınlar artık doğal görünen kalın kaşları daha çok beğenmeye başladı. Op. Dr. Ali Duman “Kaş kalınlaştırma işleminin en güzel yanı kişinin kendi kıl köklerini kullanarak yüzde yüz doğal bir görünüm elde edilebilmesi. Lokal anestezi altında saçlı bölgeden 0.8 mm. çapında bir mikromotor yardımıyla toplanılan uygun saç kökleri lazerle hazırlanan kaş bölgesine naklediliyor. Kaşların kalınlığına şekline ve kalkıklığına hasta ile birlikte karar veriliyor. Kimi zaman hastalar makyözle gelebiliyor kaşlarını çizdiriyorlar ve istedikleri gibi kaş şekillendiriliyor” diyor. Bu yöntemde lazerin kullanılması işlemi oldukça kolaylaştırıyor. Çünkü kıl kökleri çok ince ve hassas yapıda oluyor. Özellikle kaş gibi yüzün tam ortasında olan yüze anlam katan kıl köklerinin yaşaması gerekiyor. Duman “Lazerle alıcı sahanın yani kaş bölgesinin hazırlanması nakledilen tüm kıl köklerinin tutmasını sağlıyor. Sadece bu amaçla üretilmiş ve uygun dalga boyu ve frekansına sahip bu özel lazer kullanımı ile hem saç ekiminde hem de çok daha hassas olan kaş ekiminde yüzde 95-98 oranında bir başarı sağlanabiliyor. Uygun olmayan lazer cihazının dalga boyu veya frekansı ise hiçbir işe yaramayacağı gibi geri dönüşümsüz zararlar verebiliyor” diyor.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

GÖZ ALTI TORBALARINDAN KURTULMAK ZOR MU?
Zaman ve yerçekimi ile tüm vücudumuzda bir gevşeme ve sarkma meydana geliyor. Dokuların aşağıya doğru yer değiştirmesi sonucunda önündeki bariyerlerden kurtulan göz altındaki yağ torbacıkları çok daha belirgin hale geliyor. Aslında bu torbaların kesilip alınması yerine önlerindeki bariyeri sağlamlaştırmak çok daha iyi bir yöntem. Fakat bu sadece belirli oranda sarkmış ve belli derecede belirginleşmiş torbalar için geçerli. Op. Dr. Ali Duman “Göz altı torbaları için lokal anestezi altında 2 tane 1 mm.’lik delikten içeri lazer kanülü sokuluyor ve yağ dokusu eritilerek dışarı atılıyor. Bölgede eskisi gibi gergin ve diri bir görüntü oluşturmak için yine lazer kullanılıyor. Cilt ve cilt altı dokusu gerginleştirecek daha genç bakışlar oluşturuluyor”

Ultherapy ile cilt sıkılaştırma
Cildin toparlanma ve gerginleşme süreci 25 yaşında hızlı bir tempoda seyrediyor. Ancak yıllar geçtikçe cildin elastikiyetinin ve kalitesinin bozulması nedeniyle cildin toparlanması daha az ve uzun sürede gerçekleşiyor. Ultherapy yöntemiyle cildin sadece belirli bir katmanına ultrasound dalgaları emdirilipsıkılaşma gerginleşme ve toparlanma sağlanabiliyor. Kızarıklık ödem yara izi gibi sorunlar görülmüyor. 20-30 dakikalık bir işlem sonrası hastalar günlük yaşamlarına devam edebiliyor.

Çarpık bacaklara son
Diz ve diz altı bacak bölgesi estetik cerrahi alanında hep bir tabu olarak kabul ediliyor. Diz çevresi ve diz altı bölgesi için şimdilerde lazer lipoliz rahatlıkla uygulanabiliyor. İnce lazer kanülleri yardımıyla istenilen bölgedeki yağ dokusu eritiliyor ve dışarı alınabiliyor. Bu sayede bilekler baldırlar yarım saat içerisinde incelebiliyor. Bu işlemden sonra bandajlarla dolaşmak da gerekmiyor. Hastalar işlemden sonra yürüyerek evlerine dönebiliyor. Aynı şekilde bacaklardaki doku eksikleri ile çarpıklıklarını yağ enjeksiyonları ve silikon protez operasyonlarıyla yok etmek mümkün oluyor.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Cildinize ütü zamanı
İyileştirici ve tedavi edici etkileri olan galvanik akım özel jeller sayesinde ciltte oluşan sorunlar üzerinde de etkili oluyor. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhan Serdaroğlu “Galvanik Akım cilde 5-10 dakika uygulandığında gözle görülür değişiklikler meydana geliyor. Cildi nemlendiriciyenileyici tazeleyici ve cildi tamamen saf hale getiren galvanik akım tedavisi cilde gerekli amino asit ve mineralleri derinlemesine uygulayarak cilt mezoterapisi uyguluyor. Uygulama sırasında etki hemen görülüyor” diyor. Yirmili yaşlardan itibaren başlayan ciltteki yaşlanma sonucunda yüzde ince kırışıklıklar lekelenmeler ve sarkmalar meydana geliyor. Güneş ışığının direkt etkisi ve sigara dumanı gibi dış etmenler nedeniyle cilt soluyor ışıltısını yitiriyor ve dokunuşundaki kadifemsi his kayboluyor. Cildin yaşlanmasının önlenmesi gerginliğine tekrar kavuşması ve eski ışıltısını kazanması için her yaştan kadın ya da erkek galvanik akım yardımıyla uygulanan cilt ütüsünden yararlanabiliyor. Galvanik akım cilt ütüsü farklı cilt tiplerine göre ayarlanabiliyor. Cildin toksinlerden arındırılıp canlandırılmasınagençleştirilmesine dirilik ve sağlık kazanmasına yardımcı oluyor. Galvanik akımderideki herhangi bir döküntü çatlak kılcal damarlı iltihaplı ya da açık yara veya yaralı bölgeler üzerinde uygulanmıyor. Gül şeklinde deri rahatsızlığı olanlarda (acne rocecea) metale alerjisi olanlarda ve çok hassas deri tiplerinde kullanılması önerilmiyor. Op. Dr. İlhan Serdaroğlu “Hamilelerde kalp pili olanlarda epilepsi hastalarında ağızda metal diş teli bulunduran kişilerde metal implantasyonu olanlarda ve akut cilt rahatsızlığı olan ve aktif olarak hastalığı devam eden kişilerde galvanik akım uygulamasından kaçınmak gerekiyor. Ciltteki yaşlanma belirtilerini durdurarak biyolojik cilt yaşını 5-7 yaş geriye çekebilen bu uygulama sonrasında cilt gerginliği artıyor” diyor. Galvanik akımın vücutta saç bakımı ve destekleyici tedavi şekilleri de mevcut. Galvanik akım farklı başlıklar altında farklı sürelerde uygulanarak selülit miktarında azalmaya ve derin kırışıklıkların giderilmesine de yardımcı olabiliyor.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI YENİ YÖNTEMLER
Kızılötesi ışınlarla yağ yakımı
Tuz Terapi Merkezi Sense Renaissance’da uygulanan yöntemlerden biri olan infrared sauna infrared ışınlarıyla vücudu ısıtıyor. Kızılötesi ışınlarla çalışıyor olması nedeniyle klasik saunalar gibi havayı ısıtmak yerine direkt vücudunuza etki ederek bildik detoks etkisini artırmayı amaçlıyor. Böylece alkol nikotinsodyum sülfürik asit ve kolesterol gibi zararlı maddelerin vücudunuzdan atılmasına yardımcı oluyor. Isının klasik saunalardan dört kat daha fazla derinizin altına işlediği uygulama vücudunuzun ısınarak hızla yağ yakmaya başlamasına yardımcı oluyor. Derinin 4-4.5 cm. altına kadar işleyen infrared ışınlaryağ hücrelerini parçalayarak ayda 3-5 kilo verdirmeyi amaçlıyor.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Fazlalıklara yeni çözüm
Özellikle bölgesel yağlanma ya da selülit problemi olanlara incelme cihazları yardımcı oluyor. Bu cihazlardan biri Lipostar. Üç günde bir 20 dakikalık seanslarla uygulanan Lipostar ile 5 seans sonra 2 beden incelme amaçlanıyor. Manyetik enerji infrared lazer ve titreşimi bir arada barındıran Lipostaryağları yakmaya yardımcı olurken selülitler üzerinde de etkili olmayı amaçlıyor. Lipostar yağlı bölgelerkarın alt ve üst karın yan kısımlar bel etrafındaki yağlı bölgeler sarkık bölgeler uyluk bölgesi ve göğüs altı gibi incelmesi istenilen tüm bölgelere uygulanabiliyor.


Saat: 01:14

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.