Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Estetik ve Estetik Cerrahi (https://www.forumaski.com/estetik-ve-estetik-cerrahi/)
-   -   Yara İzi Revizyonları (https://www.forumaski.com/estetik-ve-estetik-cerrahi/37553-yara-izi-revizyonlari.html)

Jaqen 17.06.2013 17:45

Yara İzi Revizyonları
 
Yara İzi revizyonları Skarların oluşumunda yaranın derinliği ve boyutu kişinin derisinin kalınlığı ve rengiskarın yönü gibi birçok faktör etkilidir. Şu unutulmamalıdır ki; hiçbir skar tamamen yok edilemez. Skar revizyonu plastik cerrahinin konusudur. Fakat bu operasyonu geçirmeden önce kişi bütün düşüncelerinin açık açık doktor ile konuşmalıdır. Doğacak sonucun ne derece kabul edileceği kişiden kişiye değişir. Yüz bölgesindeki yara revizyonları Yüz bölgesindeki skarlar bulunduğu konumdan dolayı en çok rahatsızlık veren skarlardır ve kozmetik bir problem olarak algılanırlar. Yüz bölgesindeki bu skarların giderilmesi için birçok yöntem uygulanmaktadır. Operasyondan sonra çok ince bir dikiş atılır ve gözle görülür bir iz kalmaz. Eğer skarlar doğal yüz çizginizin karşında ise plastik cerrahi bu çizgilerin hemen yanından cerrahi kesim yapabilir böylece yara izi fark edilmez. Bazen yüz bölgesindeki skarları silmek için Dermabrasion denilen bir alet kullanılabilir fakat yara Dermabrasion ile tam olarak silinemez.
Z-plasty


Z-plasty yara izi revizyonunda kullanılan bir yöntemdir genelde vücudunuzdaki doğal hat çizgisinin üzerinden kesi yapılarak gerçekleştirilir. Operasyon sonunda gözle görülür bir iz kalmaz. Fakat bu yöntem her skar revizyonunda kullanılmaz. Bunun kararını ancak doktournuz verir. Z-plasty lokal anestezi ile uygulanır. Bu işlemde skara neden olan doku çıkarılır ve flep kaydırma yöntemi ile o bölge kapatılır. Bu bölgeye çok ince dikiş atılır ve bu dikişler birkaç gün içinde alınır.
Operasyondan sonra


Skar revizyonu operasyonundan sonra doktorunuzun önerilerine uymalısınız. Operasyondan sonra özellikle güneş ışığından kaçınmalısınız. Ameliyatla elde edilecek sonuç sizin cilt yapınıza yaranın boyutuna anatomik yapısına sizin cilt tipinize bağlıdır. Tamamen iyileşme 6-12 ay içerisinde gerçekleşmektedir.




Saat: 12:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.