|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Arpacık Soğanlı Yahni konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.04.2014, 03:40 | #1 (permalink) |
| Arpacık Soğanlı Yahni Arpacık Soğanlı Yahni Malzemeler: 750 gr kuşbaşı et 500 gr arpacık soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası (tepeleme) 1 tatlı kaşığı toz biber 1.5 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Yapılışı: Etler tencereye alınır. Üzerine sıvı yağ, şeker ve üzerini basacak şekilde su eklenir. Kaynayınca kısık ateşe alınır. Etler biraz yumuşayana kadar pişirilir. Arpacık soğanlar soyulur. Suyunu çeken etlerin üzerine tereyağı eklenir, eriyince soğanlar da eklenir. 3-4 dakika kadar arada karıştırarak kısık ateşte kavrulur. Üzerine domates salçası, toz biber ilave edilir. 1-2 dakika da salçayla beraber kavrulur. Üzerine sıcak su ve tuz eklenir. Kaynayınca kısık ateşe alınır. Soğanlar da yumuşayana kadar pişirilir. Taze kekik veya rozmarin'le süslenerek servis yapılır.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |