|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Yağda Tavuk Föndü Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
19.05.2014, 12:57 | #1 (permalink) |
| Yağda Tavuk Föndü Tarifi Yağda Tavuk Föndü Tarifi Malzemeler 400 gram kuşbaşı tavuk eti (göğüs ya da kalça) Fondü kabının 1/3’ü kadar sıvıyağ 1 baş sarmısak Marinat için: 1 su bardağı sıvıyağ (ayçiçek ya da soya) 1 adet küçük boy soğan 1 diş sarmısak 2 adet defne yaprağı Bir tutam karabiber Bir tutam yeşil Bir tutam beyaz Bir tutam kırmızı biber (tane biberden taze çekilmiş olmalı) Tuz Yağda Tavuk Föndü Yapılışı MARİNAT için soğanı rendeleyip, sarmısağı dövün. Tuz hariç tüm malzemeyi etle karıştırıp 12 saat buzdolabında marine edin. Fondü kabının içini ortadan ikiye böldüğünüz sarımsak ile ovun. Fondü kabı boşken altını yakıp 15 dakika ısıtın. Sıvıyağı kızdırıp, fondü kabına boşaltın. Tavukları dolaptan alıp tuz ekleyin. Fondü çatalınıza bir parça tavuk alarak kabın içine koyun. Piştikten sonra arzunuza göre hazırladığınız soslar eşliğinde yiyebilirsiniz.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |